PORTRET: Florin Piersic, un cavaler mereu tânăr . . . împlineşte 85 de ani
27 January 2021
Scena şi Ecranul: Un nou proiect al regizorului Florin Șerban
27 January 2021

Ștefan Iordache 80 – Hobby-ul meu este viaţa

 

Documentarul Hobby-ul meu este viaţa – o poveste despre teatru, despre film, despre viață, creată din interviurile pe care actorul Ștefan Iordache le-a dat de-a lungul vieții – va fi disponibil  duminică, 31 ianuarie între orele 10:00 și 23:30 pe canalul de Youtube al arhivei TVR și este prima coproducţie disponibilă exclusiv online , în cadrul proiectului media lansat cu această ocazie de Televiziunea Română.

Din acest an, în ultima duminică a fiecărei luni, Televiziunea Română aduce publicului larg câte o producţie valoroasă, dar mai puţin cunoscută, din Arhiva TVR, filme documentare realizate în coproducţie cu parteneri din România sau din străinătate. Noutatea proiectului constă în faptul că filmele se vor adresa internauţilor, ele putând fi vizionate online, gratuit, într-un anumit interval de timp, pe canalul de YouTube al Arhivei TVR.

Hobby-ul meu este viaţa este un film documentar, portret al uriașului actor Ștefan Iordache “actorul salturilor mortale, actorul utopic, actorul poet, actorul telegenic, fonogenic, emblema unei generații.” (Ludmila Patlanjoglu “Regele Scamator. Ștefan Iordache”).

Documentarul Hobby-ul meu este viaţa este o coproducţie Televiziunea Română şi Filmex din 2010. Filmul în regia Șerban Marinescu este un portret al actorului realizat prin interviuri și cu fragmente din filmele în care acesta a jucat.

Documentarul online cu durata de 75 de minute, va avea acces gratuit la vizionare de pe toate continentele duminică, 31 ianuarie, în intervalul 10:00 – 23:30.

Şi pentru ca acest documentar să ajungă la publicul care l-a iubit pe Ştefan Iordache, dar şi la tinerii care nu l-au cunoscut, în intervalul orar menţionat, documentarul va fi distribuit şi pe reţele de socializare – atât ale teatrelor în care actorul a jucat: Teatrul Naţional din Bucureşti, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Nottara, Teatrul Mic, Teatrul Naţional din Craiova, cât şi pe paginile altor parteneri ai noului proiect al TVR: liternet.ro, dmtr.ro, scena.ro, Radio România, Teatrul Odeon.

Pe parcursul acestui an, vor putea fi vizionate online, pe canalul de YouTube al Arhivei TVR, coproducţii dedicate marilor personalităţi din cultura și sportul românesc, documentare despre momente importante din punct de vedere istoric și social.