”Capriciile” lui Florin Șuțu
6 August 2020
Acuarelă clujeană
10 September 2020

Suferință și glorie

”ECCE HOMO” este cea mai recentă expoziție a pictorului și artistului multimedia Vasile Mureșan Murivale. Gândul acestei suite de lucrări a apărut în urmă cu circa 2 ani și a avut în spatele ei, două idei fundamentale. În primul rând, artistul este conștient de existența tragică a creatorului care ca să răzbată în această lume trebuie să-și sacrifice orice alt interes, în favoarea operei de artă la care speră să ajungă. În al doilea rând, Vasile Mureșan Murivale, într-un spirit ecologic de recuperare și revalorificare a unor materiale considerate de ceilalți, neinteresante și deci, pierdute –înglobează în traseul său estetic, obiecte paupere, învechite și urâțite de timp, cărora le conferă noi atribuții și roluri valoroase.

”ECCE HOMO” este o amplă expoziție a lui Vasile Mureșan Murivale care vorbește tuturor despre suferință, și mai ales, despre chinul, dar și despre frumusețea sufletească a artistului.

Expoziția va rămâne deschisă la Muzeul de Artă Modernă și Contemporană Pavel Șusară până la începutul lunii octombrie 2020.

Realizator Roxana Păsculescu