Sesiune aniversară a Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare în Domeniul Patologiei și Științelor Biomedicale ”Victor Babeș” din București – 130 de ani de la înfiinţarea institutului
23 November 2017
Diaspora. Dincolo de granițe – Când cerul nu mai este demult limita…
23 November 2017

SuperHumans: Viitorul vine la București pe 28 noiembrie

Cum va arăta lumea în 10, 20 sau 30 de ani? Care sunt cele mai noi tehnologii care ne îmbunătățesc viața și care sunt cele mai noi trenduri în medicină, realitatea virtuală, 3D printing de organe, interfața om-mașină sau genetică?

Află la Innovations for Tomorrow: SuperHumans, marți, 28 noiembrie, ziua în care discutăm despre viitor. Aflam cum se vede, din Silicon Valley, viitorul relației om-robot cu Ioan Istrate, primul român câștigător al competiției internaționale XPrize. Ioan a contribuit la dezvoltarea programului Avatar, o viziune de a realiza primul robot capabil să preia conștiința umană și să creeze iluzia unei lumi fără limite fizice.

Povestim alături de jurnalistul Vlad Mixich, director executiv al Observatorului Român de Sănătate despre despre cele mai importante trenduri în medicină, iar cu dr. Flavia Zant despre inovațiile în genetică și cum putem înțelege mai ușor importanța oncogeneticii și farmacogeneticii și cum vom trăi mai bine și mai mult. Călin Brandabur, CEO și fondator al Symme3D ne povestește despre revoluțiile din tehnologia medicală, despre cum se printează 3D țesuturi la Timișoara și cât de aproape sau departe suntem de printarea 3D a organelor.

Deborah Chen ne oferă perspective noi despre trendurile experiențelor virtuale și al viitorului entertainment-ului. Deborah este fondatoarea primului Virtual Reality Cinema în Europa Centrală și colaborează cu The New York Times și The French Institute în dezvoltarea de proiecte new media în realitate virtuală și realitate augmentată. Și pentru că vorbim despre viitor, vom asculta cum crede o tânără de 13 ani că va arăta lumea peste 20 de ani. Ariana Preda s-a născut în același an cu Facebook și face parte din generația nativilor digitali. A invățat în Macedonia, Statele Unite și Spania și se pregătește să meargă la NASA în 2018 ca să învețe mai multe despre mineritul asteroizilor și planetele Sistemului Solar.

Sub egida World Economic Forum, comunitatea de Global Shapers din Bucuresti și Social Innovation Solutions organizează a doua ediție a acestui eveniment în continuarea seriilor de conversații ale WEF la Davos și Geneva, dar și a colaborării regionale. Conferința din 28 noiembrie este organizată în colaborare cu Hello Tomorrow, una dintre cele mai mari competiții și comunități pentru companii în știință și tehnologie din lume.

Conferința Innovations for Tomorrow: SuperHumans va avea loc în 28 noiembrie, începând cu ora 09:30 la Mezanin (Palatul Universul, str. Actor Ion Brezoianu 23-25), iar înscrierile se pot face pe www.superhumans.ro

Pentru detalii despre înscriere sau conținut media: Ciprian Stanescu, 0752199149 sau ciprian.stanescu@globalshapers.ro

Partener media: Agerpres

Global Shapers Bucharest Hub este o rețea de comunități de tineri lideri din peste 460 de orașe sub egida World Economic Forum. În București organizează dezbateri pe teme civice, sociale sau de inovație, și este organizatorul Social Impact Award, competiție și program educațional internațional în antreprenoriat social.