UN HORROR EROTIC DESCHIDE NOUA STAGIUNE A TEATRULUI APOLLO111 – IRIS SPIRIDON MONTEAZĂ „ZIUA ÎN CARE A DISPĂRUT SOARELE” DUPĂ STEPHEN KING –
28 August 2018
Au început înscrierile pentru Laboratorul fARAD 2018
28 August 2018

Teatrul Națioanl Radiofonic și Scena.ro lansează marți, 28 august, prima înregistrare dintr-o serie de șase dezbateri despre deceniile de tranziție trăite și comentate de importanți creatori de teatru români

Teatrul Național Radiofonic și revista Scena.ro vă propun o serie de dezbateri critice despre lumea românească de azi, teatrală și din afara scenei, așa cum o văd și comentează creatori de teatru invitați la microfon, din toate generațiile.

Dincolo de scenă există o lume în care actorii își trăiesc viața de fiecare zi – fac alegeri personale și profesionale, își apără (sau nu) integritatea morală, acționează și iau atitudine (sau nu) pentru apărarea propriilor idei și principii de viață. Îi vezi pe scenă, le admiri spectacolele, dar știm oare ce cred ei despre lumea în care trăim cu toții?

Cu ocazia împlinirii a 10 ani de existență a revistei Scena.ro, Podcastul Scena.ro propune o serie de discuții esențiale cu unii dintre cei mai cunoscuți și interesanți creatori de teatru români, din toate generațiile. O dată la două săptămâni vom aborda teme de dezbatere a căror relevanță trece dincolo de scenă și vom căuta răspunsuri la întrebări pe care poate ni le-am pus cu toții la un moment dat.

Cele 6 episoade pe care vi le propunem acoperă realități sociale, profesionale și personale trăite în cei aproape 30 de ani de la schimbarea de regim din 1989, din perspectiva profesioniștilor scenei de la noi, care au traversat și ei acest ”șantier în construcție” al tranziției.

Începând de marți, 28 august, puteți asculta primul episod cu tema “A fi sau a nu fi independent” discutată cu regizoarea Catinca Drăgănescu și cu actorul și regizorul Florin Piersic jr.

 Podcastul Scena.ro este disponibil pe website-ul www.revistascena.ro, în contul de soundcloud al revistei: https://soundcloud.com/revistascenaro sau pe site-ul Radio România http://www.eteatru.ro/#art-index/scenaro-podacast/4791

Podcastul Scena.ro este moderat de criticii de teatru Cristina Modreanu, redactoarea șefă a revistei Scena.ro și Oana Cristea Grigorescu, redactor la Radio România și este produs de ARPAS și Teatrul Național Radiofonic, în cadrul proiectului Arhiva Scena.ro-resurse culturale disponibile online, finanțat de AFCN.