„Om fără om (oriunde mă duc, numai de mine dau)” – un spectacol-lectură despre speranță și așteptarea vindecării
13 January 2021
Teatrelli sărbătorește arta imaginii pe scena lumii, într-o ediție specială dedicată scenografiei, de Ziua Culturii Naționale
14 January 2021

Teatrul Național București difuzează un regal eminescian în weekend

 

Teatrul Național din Bucureștii ne invită la un recital eminescian de înaltă clasă, care  poate fi urmărit online în acest weekend, cu prilejul sărbătoririi Zilei Culturii Naționale din 15 ianuarie.

Înregistrarea filmată a unuia din cele mai frumoase recitaluri dedicate lui Eminescu, TRECUT-AU ANII…, recital susținut la data de 15 ianuarie 2008 de marii artiști ai scenei românești, Ion Caramitru, Valeria Seciu și Ovidiu Iuliu Moldovan (în ultima sa apariție scenică!), acompaniați de clarinetistul Aurelian Octav Popa, poate fi vizionatâ pe canalul de youtube al TNB și pe pagina de Facebook a teatrului,. Așadar, începând de vineri, 15 ianuarie 2021, de la ora 18.00, până duminică, 17 ianuarie 2021, la orele 22.00, avem parte de un regal din antologia de aur a poeziei românești.   

Anul ce tocmai s-a încheiat ne arată o stagiune atipică a Teatrului Național “I. L. Caragiale”, marcată de o încercare fără precedent în istoria teatrului, dominată de o pandemie cu manifestări imprevizibile și cu măsurile impuse de această situație. Spectacole programate și anulate. Reprogramate și iar anulate. Turnee contramandate, în ţară şi peste hotare.   

În aceste condiții, anul 2020 a însemnat o nouă posibilitate de exprimare și de comunicare a teatrului cu publicul, îndeosebi cu cel vorbitor de limba română, indiferent de meridian, prin lansarea, nu doar a canalului  Youtube TNB, ci și a și primei televiziuni care funcționează într-un teatru – TNB TV (lansată în 20 iulie 2020) dedicată exclusiv realizatorilor și spectacolelor TNB, cu știri, interviuri și medalioane amintind de mari actori.

Anul acesta, se conturează alte câteva proiecte repertoriale cum sunt D-ale carnavalului de I. L. Caragiale, spectacol pe care-l va monta prețuitul regizor Alexandru Dabija și piesa Adio, domnule Haffmann de Jean-Philippe Daguerre, distinsă în 2018 cu 4 Premii Molière, ce va fi pusă în scenă de un alt bine-cunoscut regizor, Felix Alexa.

 

Proiectele TNB sunt numeroase, dar modalitatea de reluare a lucrului în condiții de maximă siguranță pentru sănătatea realizatorilor rămâne, deocamdată, incertă, de aceea suntem invitați să accesam în continuare canalele de comunicare online, site-ul TNB (www.tnb.ro) şi pagina de Facebook a teatrului (https://www.facebook.com/TNB.Ro/) pentru a afla toate noutăţile perioadei următoare..