Luiza Zan, Un bărbat pe nume Ove și Vlad Ivanov vin în primul weekend al Festivalului de Film și Istorii Râșnov
17 July 2020
Filmul „Tom și Jerry 2.0”, regia Florin Piersic Jr., în această seară pe TNRS – Scena Digitală
17 July 2020

Teatrul Național din București anunță cu tristețe despărțirea de GEORGE PAUL AVRAM

Născut la data de 31 martie 1940 în Bucureşti, George Paul Avram absolvă  Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică (IATC), în 1963, la clasa maestrului Ion Şahighian cu rolul Oedip Rege de Sofocle. După un scurt debut la Teatrul de Stat din Sibiu, în 1964, cu rolul Andrei din Passacaglia,  în acelaşi an intră în trupa Teatrului Naţional din Bucureşti. Vreme de două decenii a jucat pe scenele acestui teatru roluri din dramaturgia românească și universală în peste 30 de spectacole, până în 1987 – anul plecării sale în Germania, şi apoi după ce a revenit în ţară (din 2005).

Nume cunoscute ale regiei româneşti ca Mihai Berechet, Marietta Sadova, Horea Popescu, Ion Cojar, Sanda Manu i-au încredinţat roluri în spectacolele montate la Naţional: O`Kelly în Maria Stuart de Friedrich Schiller – primul rol la TNB, în 1964, urmând Valter în Idolul și Ion Anapoda de G. M. Zamfirescu,  Căpitan Stamatescu în Titanic Vals de Tudor Mușatescu, Lukas în Peripețiile bravului soldat Svejk de Jaroslav Hasek, Balou în Danton de Camil Petrescu și multe altele. Ultimul rol pe care l-a jucat la Naţionalul bucureştean a fost în spectacolul Eduard al III-lea de William Shakespeare, regizat de Alexandru Tocilescu în 2008.

Pe micile ecrane s-a remarcat cu rolul Haralamb din serialul Toate pânzele sus de Radu Tudoran în regia lui Mircea Mureșan, fiind distribuit şi în câteva filme artistice ale unora dintre cei mai cunoscuţi regizori români. Pe marele ecran a putut fi văzut în Actorul și sălbaticii și Mitică Popescu în regia lui Manole Marcus, Secvenţe, regia Alexandru Tatos,  Restul e tăcere, regia Nae Caranfil etc.

Întregul colectiv al Teatrului Național îl regretă și este alături de familia îndoliată. Înmormântarea are loc astăzi, ora 11.oo , la Cimitirul Tudor Vladimirescu.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!