PREMIERA spectacolului PIAȚETA (IL CAMPIELLO)
14 November 2016
Poveste despre tatăl meu de Radu F. Alexandru, în premieră, pe Scena radiofonică a dramaturgiei româneşti contemporane
15 November 2016

Teatrul Odeon București și Teatrul Național Cluj-Napoca la FITCA 2016!

În următoarele două zile, publicul prezent la Festivalul Internațional de Teatru Clasic Arad 2016 se va bucura de două spectacole marca Alexandru Dabija și Tudor Lucanu.

Premieră a începutului de an, spectacolul Svejk după Jaroslav Ha?ek este un manifest anti-război, atent orchestrat de Alexandru Dabija, regizorul ce regăsește la Teatrul Odeon tărâmul favorabil al unei trupe complexe, poate una dintre cele mai volubile echipe de actori din București. Cu ajutorul scenografei Andrada Chiriac și al compozitoarei Ada Milea, spectacolul se transformă într-un adevărat show, în care bravul soldat Svejk, adică Pavel Bartoș, trece prin situații pline de neprevăzut, uneori penibile, dar continuă să zâmbească larg și să fie dezarmant de sincer. Cu toate acestea ‘iubește atât de mult viața încât nu are niciun chef să se teamă de moarte’ (Răzvana Niță, port.ro).

Marți, 15 noiembrie | 19.00 | Sala Mare | 2h10min fără pauză | Nerecomandat copiilor sub 10 ani

A doua întâlnire cu lumea lui William Shakespeare în cadrul Festivalului este propusă de regizorul Tudor Lucanu, aflat la a treisprezecea colaborare cu trupa Teatrului Național ‘Lucian Blaga’ Cluj-Napoca. Arhicunoscutul cuplu Romeo și Julieta își dezvălue contemporaneitatea, iar regizorul nu ezită să monteze un text prezentat lumii de sute de ori.

Transpusă în lumea concurenței marilor case de modă — o lume a consumerismului, a abundenței, o lume în care totul poate fi vândut și cumpărat — intriga piesei shakespeariene scoate la lumină omul contemporan, individul manevrat de dictatura societății de consum, al cărei discurs este articulat în jurul mitului dorinței, în jurul satisfacției imediate.

Miercuri, 16 noiembrie | 19.00 | Sala Mare | 2h10min fără pauză | Nerecomandat persoanelor sub 14 ani

Seara se va încheia cu mult așteptatul concert Nicu Alifantis — Madame mon amour. Ora 22.00, Sala Mare. Un amalgam de ritmuri și stiluri muzicale, de instrumente clasice și exotice, de sonorități neașteptate.

Vă așteptăm cu drag la Festival!

Informații despre spectacolele prezente în Festivalul Internațional de Teatru Clasic găsiți pe site-ul nostru: http://fitca.ro/informatii/program-2016/

ORGANIZATORI ȘI PARTENERI

Un eveniment organizat de: Teatrul Clasic ‘Ioan Slavici’ Arad, Consiliului Local al Municipiului Arad, Primăria Municipiului Arad

Parteneri: Zemix, Hotel Phoenix, Urbanna, GI Motor, Activ Club, Hueman Advertising, Handsome, Cafe Boéme

Parteneri media: TVR Timișoara, Radio România Cultural, Radio România Timișoara, Radio România Arad, Europa FM, TV Arad, INARAD.TV, Radio Arad, Pro FM, Arad Culture, Glasul Arad, Vestic.ro, www.aradon.ro, Jurnal Arădean, ARQ, Ziarul Metropolis, Yorick, LiterNet, Port.ro, News-AR, Ghidul Arădean, Party Arad.

Biletele și abonamentele se pot achiziționa online, fie accesând platforma www.biletmaster.ro, fie direct de la agenția teatrală, după următorul program: luni — vineri, în intervalele orare 10.00 — 14.00 și 17.00 — 19.00; sâmbătă și duminică, în intervalele orare 10.00 — 12.00 și 17.00 — 19.00.