Spectacol de caravană în premieră la Gong
28 January 2019
Premieră la Teatrul Luceafărul – Alice în Oglindiria
29 January 2019

Premiera spectacolului “Frumoasa din pădurea adormită” la Teatrul pentru Copii şi Tineret “Gong” din Sibiu

Teatrul pentru Copii şi Tineret “Gong” Sibiu prezintă joi, 14 februarie, de la ora 18:00, premiera spectacolului “Frumoasa din pădurea adormită”, o adaptare liberă după Fraţii Grimm. 

Producţia Teatrului “Gong” din Sibiu este una de tip caravană în sensul că a fost concepută pentru a fi jucată în deplasare, în sălile de clasă. “Spectacolul a avut deja 2 reprezentaţii, în avanpremieră, la începutul lunii decembrie, anul trecut. După câteva retuşuri în urma vizionărilor cu public, suntem gata să ne deplasăm prin grădiniţe! Acest proiect e cu bucurie fiindcă ne aduce mai aproape de copiii care nu reuşesc să se deplaseze, în mod obişnuit, în sala de spectacole. E o abordare puţin diferită pentru că nu mai invităm publicul la teatru, ci ne deplasăm noi acolo unde sunt spectatorii.”, a declarat Adrian Tibu, managerul teatrului.

“Frumoasa din pădurea adormită” este un spectacol energizant, în care trei prinţese descoperă un turn vechi, cu rochii şi armuri ce se transformă în castele, păduri şi grădini, dar şi cufere cu păpuşi care prind viaţă în mijlocul spectatorilor aşezaţi în spaţiul de joc. Realizat de actriţele Eleonora Coşuleţ, Gabriela Mitrea şi Raluca Răduca, spectacolul îşi poartă publicul în vremurile de demult pentru a spune povestea mult îndrăgită a prinţesei blestemate să adoarmă 100 de ani până când un prinţ va sparge această vrajă. Adaptarea scenică a poveştii, precum şi ilustraţia muzicală, sunt realizate de Raluca Răduca. Decorul, costumele şi păpuşile poartă semnătura scenografei Roua Vasilescu, iar muzica originală a spectacolului a fost creată de Claudiu Urse. Spectacolul are o durată de aproximativ 35 de minute şi este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani.

Premiera spectacolului va fi prezentată în Sala Studio a Teatrului pentru Copii şi Tineret “Gong” din Sibiu. Spectacolul va fi prezentat, de asemenea, în matineu, în grădiniţele din Sibiu, în datele de 12, 13, 14 şi 15 februarie şi este disponibil pentru programări în tot sezonul. 

Accesul publicului la premieră se face pe baza biletelor puse în vânzare online prin teatrulgong.ro sau la sediul Agenţiei Teatrale din str. Al. Odobescu nr. 4, de miercuri până vineri între orele 11:00 – 18:00, sâmbăta între orele 10:00 – 18:00, iar duminica de la 10:00 la 14:00. Preţul unui bilet este 9 lei, tarif unic.