Noua stagiune a Teatrului de Comedie este definită de originalitate, inovație și reinventare
29 January 2021
Traducătorii/ Les traducteurs, un seducător mister de tip Agatha Christie, din 5 februarie în cinematografe
30 January 2021

Texte clasice și contemporane românești puse în scenă la Replika

Șase spectacole-lectură (în română și germană) din cadrul proiectului Identități literare naționale. Perspective teatrale internaționale pot fi urmărite online în perioada până pe 31 ianuarie pe canalul Vimeo al Centrului de Teatru Educațional Replika. Echipele Replika și Citizen.KANE.Kollektiv vă invită să descoperiți sau să redescoperiți trei autoare românce premiate în țară și în străinătate, ale căror texte literare au fost traduse în limba germană: Nora Iuga, Mihaela Michailov și Lavinia Braniște.

Un alt proiect al Centrului Replika care poate fi vizionat până la sfârșitul lunii ianuarie este ”Literatura națională. Figuri de femei” – cinci spectacole-lectură cu texte feministe scrise la sfârșit de secol XIX și început de secol de XX Adela Xenopol, Ecaterina Arbore, Calypso Botez, Constanța Dunca-Schiau, Maria Buțureanu..

Interviul cu actrița Katia Pascariu, realizat de Raluca Rădulescu pentru emisiunea Scena și ecranul, difuzată zilnic, de la 15.30, la Radio România Cultural ne oferă mai multe informații.