Încă o săptămână pe Youtube TNB! 3 conferințe și un spectacol regizat de Alexandru Dabija, DOUĂ LOTURI
8 June 2020
O nouă colaborare între Mads Mikkelsen și Thomas Vinterberg: Druk / Another Round va rula în cinematografele din România la finalul acestui an
9 June 2020

That day of May 2020, improvizație video-performativă transmisă LIVE de pe acoperișul Teatrul Național Craiova

După această perioadă în care toată activitatea artistică a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova s-a desfășurat în locul de joacă online #teatruncasACASAteatru, a venit și momentul în care actorii și echipa Naționalului își reiau activitatea și pun primii pași pe scenă, respectând toate măsurile de siguranță impuse de actualele condiții de funcționare a instituțiilor de spectacol.

Până când sălile de teatru vor fi din nou pline, Teatrul Național „Marin Sorescu” a inițiat VIDEOFONIA,  cel mai nou program al instituției, care va aduce noi videoexperiențe teatrale.

Primul eveniment din cadrul acestui program este „That day of May 2020”, o improvizație video performativă transmisă în regim de live streaming sâmbătă, 6 iunie 2020, ora 20:00, de pe acoperișul teatrului. Evenimentul, unic în istoria Naționalului craiovean prin modalitatea de realizare și transmisie (one-shot) îmbină elemente din teatru, dans, și cinema și va putea fi urmărit, în direct, pe website-ul: https://tncms.ro/live.

11.05.2020. Luni. Doar o zi. Nimic special.
Sunt departe de casă. În izolare voluntară ca alte miliarde de oameni de pe această Planetă.
Azi m-am gândit la familia mea.
Ca să pot să povestesc despre mine, trebuie să povestesc cumva și despre ei.
Eu sunt o legătură între un trecut și un viitor.
La fel ca ziua de 11.05.2020.

That day of May 2020

un scenariu inspirat din mărturiile membrilor familiei actorului George Albert Costea: Silvia, Alice, Mery, Monica, Coralia, Bogdan, Gabriel, Doina, Roxana, Gheorghe

Concept și performance: George Albert Costea

Regia: Nicolae Constantin Tănase

DJ: Val Ciobanu

Director de imagine: Alexandru Matios

Coordonator livestream: Răzvan Ilinca

Nicolae Constantin Tănase este regizor de teatru și film. Primul sau scurt-metraj independent, “BLU”, i-a adus premiul “Cel mai bun Scurtmetraj Românesc” la TransilvaniaIFF 2012, iar în 2013, a primit premiul ”Tânăra Speranță” la Gala Premiilor GOPO. Lungmetrajul de debut “Lumea e a mea” a câștigat “Premiul pentru cel mai bun debut” în cadrul Zilelor Filmului Românesc la TIFF. La Karlovy Vary, în secțiunea ”East of West”, filmul a primit ”Mențiunea Specială a Juriului”, iar la Cottbus a primit anualul ”Discovery Award”. Al doilea lung-metraj a avut premiera la Praga în cadrul Prague IFF – Febio Fest.

Val Ciobanu – este un video-editor și DJ român care abordează stilurile muzicale breakbeat, dnb, dubstep, house, techno, cunoscut pentru activitatea intensă pe cele mai cunoscute scene de gen din București: Web, Studio Martin, Midi, Cool Cat, Frame, Underground, B52, Control, Expirat.

Următoarele evenimente din cadrul proiectului VIDEOFONIA sunt programate pe 11 iunie 2020 –  Obsesii, one-woman show cu actrița Cerasela Iosifescu, în regia lui Yiannis Paraskevopoulos, iar pe 19, 20 și 21 iunie 2020 –  Outfitul șearpelui de Marius Aldea, regia Andrea Gavriliu.

Spectacolele se vor juca în sala Studio a Teatrul Național „Marin Sorescu” și vor fi transmise în regim de live streaming,  spectatorii putând să le urmărească din casele lor, aici: www.tncms.ro/LIVE.

Biletele se pot achiziționa de la agenția teatrală sau online de pe https://ebilet.tncms.ro/ebilet.  Prețul biletelor este 25 lei (15 lei redus pentru elevi / studenți / seniori) la Agenția teatrală, și 24 lei pe platforma online: https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/801

Fiecare bilet contine un cod unic necesar pentru accesarea transmisiunii live pe www.tncms.ro/LIVE

Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova

web: https://tncms.ro

facebook: https://www.facebook.com/tncms.oficial

instagram: https://www.instagram.com/teatrulnationalcraiova