Emigrația- o tema majoră a documentarelor și filmelor de ficțiune românești la TIFF
5 June 2019
Ruleta românească / Rumänisches Roulette – O declaraţie de dragoste pentru România, în deschiderea FITS 2019
5 June 2019

Tot ce trebuie să știi despre festivalul Launmomentdat în parc 2019

În acest weekend iubitorii de muzică, artă, teatru și film se reîntâlnesc în Parcul Poporului. Cel mai vechi parc al Timișoarei va prinde viață între 7 și 9 iunie.

Sub egida Launmomentdat în parc, această manifestație culturală oferă o experiență inedită prin concerte, spectacole, expoziții și proiecții de film, iar intrarea este liberă. Programul se desfășoară între orele 12:00 și 23:00.

Despre artiști / powered by Sezonul România-Franța

Peste 30 de trupe și DJ internaționali și naționali vor participa la festival. Muzica este împărțită pe trei zile și trei scene de concert. Scena Amazon este dedicată concertelor și DJ-lor, scena Safari promovează cultura reggae soundsystem, iar scena Tropical este paradisul vinilurilor.

La această ediție se vor regăsi nume mari ca Sassy J, Raphael Top-Secret, Manudigital ft. MC Deemas J, Fatta (Soul Stereo), Dj Suspect, Zaltan, Cosmo Vitelli, Djedjotronic, Vincent Privat și Dubapest Hifi.

Launmomentdat în parc are susținerea artiștilor Alur Duvaal, Angel, Artrax (București), BAB, Calibro45, Chorbika (Belgrad), Colectiva Gazette (Cluj), Due Pancake (Praga), Edwerd, Genmaica Soundsystem (Cluj), Karpov Not Kasparov, Mighty Boogie, Mihu & Silvana, Mi-Tzu, Natty Ned (Sibiu), OCVCP, One Lion, Platforma Wolff Soundsystem (București), Riddim Bandits (București), Riot199, Roboțel, Schneider Brothers (Germania), Selecta Droo (Brașov), Tasteful Indiecency, Ulises, Virgil (București), Vru Dubz, Von Bruber, We Are Creepz live și Zo (Cluj).

Teatru & Film / powered by George – Primul Banking Inteligent

Din program nu vor lipsi piesele de teatru sau atelierele de teatru senzorial, și nici proiecțiile de filme. Spre deosebire de anii trecuți, ediția cu numărul patru va include o scenă pentru teatru și film. Vineri și sâmbătă spectacolele vor fi susținute de Teatru Labirint, iar duminică de Auăleu Teatru. Proiecțiile de filme sunt prezentate de Ceau, Cinema!, Simultan și Timishort.

Zona pentru copii / powered by Continental

Toți copiii între 3 și 12 ani sunt invitați la joacă în parc. Aici pot învăța cum să facă baloane imense din săpun, lava lamps, vulcani și multe alte experimente din câteva ingrediente simple și comune. Efectul combinării lor va fi unul interesant și distractiv. Pe lângă aceste experimente sigure, zona include cercuri hula hop, un atelier creativ cu măști și pictură pe față pe toată durata evenimentului.

Activități

Activitățile sunt de relaxare și conectare. Pot include expoziții, picnicuri, jocuri, sesiuni de yoga și un târg de viniluri.

Atelierele sunt susținute de UNHCR – UN Refugee Agency, Universitatea de Vest, Bicicle Teme, Asociația Ceva de spus, Plan Zero, The Hub, Equivox și școala de DJ MixDown.

Proiectul face parte din Sezonul România-Franța. Programul artistic 2019 a fost pus la cale de către Asociația La Figurat, cu sprijinul NH Hotels, George – Primul Banking Inteligent, Continental Anvelope și de Asociația Timișoara Capitala Culturală 2021.

Mai multe detalii:

https://www.facebook.com/events/1011725575703651/