Zilele Culturii Austriece la Teatrul German de Stat Timișoara
15 November 2016
Cele mai bune filme pentru copii și adolescenți se văd săptămâna aceasta la KINOdiseea, alături de invitați speciali
15 November 2016

Tzara, celebrat la Londra în prezența președintelui ICR, Radu Boroianu

După marele succes înregistrat la premiera de acum o lună, reluăm miercuri, 16 noiembrie, tot în spațiul teatral de curând creat la sediul ICR Londra, flamboiantul spectacol realizat de regizorul Cristian Luchian după textele dramatice ale vizionarului avangardist român Tristan Tzara, „Batista de nori“ şi „Inima de gaz“.

Suntem onorați să deschidem evenimentul, parte din Centenarul Dada, cu o alocuțiune a domnului Radu Boroianu, preşedintele Institutului Cultural Român și regizor de teatru la rândul său, aflat într-o vizită oficială în capitala Marii Britanii.

Realizat de regizorul şi artistul vizual Cristian Luchian şi jucat de o echipă formată în întregime din actori români activi în mediul cultural britanic, spectacolul după „Batista de nori“ şi „Inima de gaz“ este o adaptare plină de imaginație și ritm, impregnată de doze semnificative de umor nihilist şi absurd, din care nu lipsesc proiecțiile video și muzica live.

Din distribuţie fac parte actorii Cristinel Hogaș, Cristina Haraba, Gabriel Mansour, Maria Alexe, Alin Bălăşcan și Andrei Costin. Asistent de producţie este Anca Doczi Luchian, iar muzica live este semnată de DJ Tyrrell.

Spectacolul este produs de compania Immersive Theatre, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Londra.

Pentru mai multe detalii despre acest proiect și programul ICR Londra, vă invităm să vizitați www.icr-london.co.uk și https://www.facebook.com/ICRLondon/.