Elevii nevăzători din România vor putea să înveţe Istoria prin sunet şi atingere
17 September 2018
Chimie pentru patrimoniu
18 September 2018

Un nou număr SAVANTGARDE!

SAVANTGARDE

 

Newsletter #32

  1. Apocalipsa acum

Înainte de 1989, circula un banc:

Reagan, Gorbaciov și Ceușescu au o întrevedere cu Doamne-Doamne, care le dă trista veste că în câteva zile vine sfârșitul lumii. Cei trei se întorc la ai lor și le comunică cum stau ploile și care e soluția. Reagan: „Urcați în rachete și plecăm în spațiu!” Gorbi: „Urcați în rachete, mergem pe Lună!” Ceaușescu: „Tovarăși, luați-vă hainele și haideți să fugim!”

Dacă faci azi un sondaj global cu întrebarea: Unde ați dori să vă petreceți sfârșitul lumii?, destinația preferată de cei mai mulți respondenți va fi probabil Noua Zeelandă. De ce este țara de la antipozi Canaanul Apocalipsei și cât de pregătită este ea de pandemii, războaie nucleare, atacuri ale inteligenței artificiale și alte prăpăduri, vă spune NZHerald.

 

  1. Va fi sau nu va fi

CNet: Cercetătorii susțin că Pluto trebuie musai să redevină planetă.

 

  1. Interviu

Forbes a stat de vorbă cu fondatorul Amazon, Jeff Bezos (care tocmai a lansat un fond de două miliarde de dolari pentru a-i ajuta pe cei fără adăpost), despre planurile sale de viitor.

+ InterviewMagazine: Elton John la o tacla cu Eminem. Ca între băieți. | RadioClasic: Magareta Pâslaru întreabă, Iliescu răspunde. Dan Iliescu (Timpuri Noi).

 

  1. Blog: Proto-dronele: povestea porumbeilor pozari

Să pozezi din cer, la început de secol XX, nu era chiar floare la ureche. Existau doar două metode prin care puteai face asta: cu baloanele și cu zmeii. Ambele, însă, greoaie și cu destule neajunsuri. Așa că a venit un farmacist și a găsit leacul.