Poiana Mărului, un colţ de rai în inima munţilor
4 January 2021
Vacanță în FM: Maldive sau un sejur în hotelul din inima pământului – un spațiu neconvențional, dar plăcut și intim? 
7 January 2021

Vacanță în FM: Două orașe – Belfast și Florența – și două muzee ce vor putea fi vizitate de anul acesta. Dar nu ne oprim aici

marți 5 ianuarie

O nouă zi de Vacanță în FM, cu un traseu ce pornește din Irlanda de Nord, trece prin Italia, Venezuela, India de Sud, punctul terminus fiind arhipelagul norvegian Svalbard – una dintre cele mai nordice așezări din lume, un tărâm de gheață unde înmormântările sunt interzise prin lege.

În Irlanda de Nord vom face o vizită on air la Titanic Belfast, cel mai mare muzeu din lume dedicat navei Titanic, dar vom vorbi și despre primul parc tematic din lume dedicat serialului „Urzeala Tronurilor”, care se va deschide anul acesta în apropiere de Belfast. Și în Florența va fi inaugurat un nou muzeu, care va prezenta evoluția limbii italiene de-a lungul timpului și care va fi găzduit de complexul religios Santa Maria Novella.

Vom ajunge, de asemenea, într-un oraș experimental utopic înființat de mai bine de 50 de ani în India de Sud. Un loc bizar, unde nu există sistem politic și nici bani!
 

Realizator: Dana Pitrop