VACANȚA ÎN FM – Casa lui Marco Polo din Korčula (Croația)
18 August 2021
VACANȚA ÎN FM – Canionul Tara din Muntenegru, întrecut doar de Marele Canion american
20 August 2021

VACANȚA ÎN FM – Din ținutul lui Robin Hood până în satul copilăriei lui George Enescu

 

 

Realizator: Dana Pitrop

Personajul legendar din folclorul englezesc, care fura de la bogaţi pentru a da săracilor, este omniprezent în Nottingham – apare pe steaguri, pe semnele rutiere și chiar aeroportul din zonă se numește Robin Hood.

Din Anglia ajungem apoi în Australia, pentru a admira o pădure care plutește într-un golf de lângă Sidney. Este o inedită demonstrație de forță a naturii: pe o epavă ruginită, abandonată în port, a crescut o luxuriantă pădure de mangrove, iar nava înverzită a deventit obiectiv turistic.

Alte destinații de vacanță pe care vi le propun astăzi sunt Austria și Franța. Vom vizita Palatul Eggenberg din Graz, construit ca o reprezentare simbolică a universului și Opéra Garnier din Paris, o simfonie arhitecturală, clădire emblematică a Parisului, care, pe 13 martie 1936, a găzduit premiera mondială a creației enesciene „Oedipe”.

În final vizităm cele trei Case Memoriale George Enescu din județul Botoșani: casa natală de la Liveni (localitate care astăzi poartă numele compozitorului), Casa din Dorohoi și cea de la Mihăileni.