Vacanță în FM – De la Marea Arabiei la” Râul celor 5 culori”
16 July 2021
VACANȚĂ ÎN FM – Palatul scufundat din Istanbul
20 July 2021

VACANȚĂ ÎN FM – ”La Isla Bonita” din Canare

Realizator: Dana Pitrop

Călătorim astăzi pe două insule din Europa: La Palma și Creta, dar și în Orașul de aur, Praga. Pe mica insulă La Palma din Arhipelagul Canarelor, căreia i se spune ”La isla bonita”, se află cel mai mare crater vulcanic din lume, dar și cel mai mare telescop optic, insula fiind renumită pentru observații astronomice. Iar în Creta există cea mai mare pădure naturală de palmieri din Europa.

Un alt obiectiv al traseului de ”Vacanță în FM”: Ceasul Astronomic din Praga, orologiul medieval care oferă un spectacol inedit, amintind turiștilor, din oră în oră, că timpul trece ireversibil.

Avem și o destinație de pe continentul asiatic, din China: Weifang, Capitala Mondială a Zmeielor, unde există un muzeu tematic. Piesa de rezistență este un zmeu care cuprinde peste 100 de imagini cu personaje inspirate dintr-un roman chinezesc.

În final coborîm în Salina Slănic Prahova pentru a admira palatele de sare, pentru a profita de aerosolii cu efecte terapeutice, dar și pentru a vedea ”cerul de sub pământ”. Din 2019, în Salina Slănic Prahova a fost instalat cel mai mare planetariu din România – Supernova Planetarium.