VACANȚA ÎN FM: Ratnapura (Sri Lanka) – Orașul pietrelor prețioase
30 August 2021
VACANȚA ÎN FM: Camargue – ținutul semi-sălbatic din sudul Franței 
1 September 2021

VACANȚA ÎN FM: Templul Lotus (India) – Taj Mahal-ul modern

 

Realizator: Dana Pitrop

Călătorim prin diverse orașe europene, dar și în India și Japonia.

Cel mai colorat palat din Europa se află în Sintra, un orășel de lângă Lisabona. Desprins parcă din basme. Palatul Pena a fost construit de bunicul dinspre mamă al regelui Ferdinand I al României.

La granița dintre Germania, Elveția și Austria se află Lacul Bodensee (Konstanz), cel mai mare lac din Alpi, presărat cu 10 insule, una dintre ele fiind numită ”Insula florilor”.

Ajungem și în Japonia, pentru a admira Grădina celor Șase Atribute. A fost proiectată încă de la începutul secolului al XVII-lea și întrunește toate caracteristicile unei grădini japoneze ideale. În India, vizităm Templul Lotus, construcția modernă dedicată adepților religiei Bahá’í. Este numită și ”Taj Mahal-ul secolului al XX-lea” și a avut drept sursă de inspirație clădirea Operei din Sidney.

În final, ne oprim pe „Tărâmul fermecat cu ochi albaștri”, cum este numit Parcul Naţional Retezat, primul înființat în România. Însuși Emil Racoviță a avut inițiativa protejării acestui templu al naturii, unde se află zeci de lacuri glaciare.