Vacanță în FM – Un circuit american: New York City (”The Big Apple”); Statuia Libertății; Parcul Național Yellowstone; Route 66
4 July 2022
Vacanță în FM – Oamenii munților: George Everest, Papa Joffre și Dolomieu 
6 July 2022

Vacanță în FM – Vacanță în lagune: Laguna Venețiană, Mar Menor, Laguna Chuuk

Foto: Pixabay

Ne plimbăm cu ”vaporetto” prin Laguna Venețiană, unde se află peste 100 de insule și insulițe, cea mai mare fiind Veneția, care, la rândul ei, este ridicată pe mai mult de 100 de insule, foarte apropiate unele de altele, despărţite de canale și conectate prin poduri. Din Veneția ajungem la Murano, Burano și Torcello, dar și pe alte insule mai puțin cunoscute.

Călătorim și în regiunea Murcia din Spania, unde poți sta la plajă pe o fâșie îngustă de nisip, cu deschidere la două mări: Mediterana și Mar Menor (”Marea Mică”). Mar Menor este una dintre cele mai mari lagune de apă sărată din Europa.

În final, vom ajunge pe un atol din mijlocul Pacificului, mai exact în Laguna Chukk,  înconjurată de corali și plină de submarine, nave de război, fregate, dar şi avioane. Epavele zac pe fundul lagunei de pe vremea războiului și astăzi sunt exponate ale unui inedit muzeu subacvatic.

Realizator: Dana Pitrop