Idei în nocturnă- Pagini de Istorie, marți 20 aprilie 2021, Radio România Cultural (21.10- 22). Despre tainele „nașterii” unui roman istoric. Invitat, scriitorul Igor Bergler
20 April 2021
Izvoare de filosofie: Către o etică a viitorului. Bio-ameliorarea și depășirea valorilor morale tradiționale vineri
23 April 2021

Valorile personale – Introspecții, duminică, 25 aprilie 2021, ora 18.30

A fi „răbdător” ca părinte, „înțelegător” ca partener, „loial” ca prieten – sunt câteva exemple de calități pe care le putem alege să ne reprezinte pentru că dau sens și semnificație vieții noastre. A trăi după propriile valori nu este întotdeauna ușor și adesea necesită eforturi substanțiale sau chiar sacrificii. Există situații în viața fiecăruia când întrebarea „ce contează cu adevărat pentru mine?” ne poate transporta într-un iureș de gânduri și sentimente contradictorii, iar răspunsul să devină mai îndepărtat decât am fi crezut. Cum ne putem clarifica valorile personale în situații dificile? – discutăm în emisiunea Introspecții, duminică, 25 aprilie, de la ora 18.30, în direct, la Radio România Cultural. Invitat: Eugen Secară, doctorand în psihologie al Universității Babeș-Bolyai, cofondatorul clinicii de psihologie Terra-Pi, membru al Asociației de Terapie a Acceptării și Angajamentului (ACBS).

ACBS organizează în perioada 7 – 9 mai 2021 prima conferință ACT (Terapia Acceptării și Angajamentului) din România, care va avea o impresionantă participare internațională, fiind invitat chiar fondatorul ACT, Steven Hayes și se va desfășura atât online, cât și în spații din București, Cluj-Napoca și Timișoara.

Realizator Daniela Vasile