Bilet de îmbarcare spre… Ţata Lăpuşului şi apoi către Spania, la Sevilla, în pas de Flamenco…
27 August 2017
Bilet de îmbarcare spre… Ţara Lăpuşului şi mai apoi către Spania,  unde vom vizita Valencia
2 September 2017

Vietnam, una dintre minunile naturale ale lumii!

Dacă până acum ai auzit despre Vietnam lucruri ce țineau doar de războaiele cu americanii, este momentul să privești acest stat din sud-estul Asiei ca pe un loc perfect pentru a porni într-o aventură de neuitat.

Propunându-și să devina până în 2020 o forță economică, Vietnam are de oferit o mulțime de obiective turistice, demne de vizitat. Pe lângă faptul că este o țară verde (motiv pentru care în războiul cu americanii aceștia au fost „bombardați” cu faimosul Agent orange, care a lăsat în urma sa mii de copii cu dezabilități), Vietnam deține unul dintre cele mai minunate golfuri din lume: Halong

Golful Halong are nu mai puțin de 2000 de insule și este punctul forte al acestui stat când vine vorba de atracții turistice. UNESCO numește acest loc „Patrimoniu Universal” și îl aduce mai aproape de unul dintre cele mai inedite destinații din lume.

Halong Bay si legenda dragonilor

Se spune că pe vremea când această regiune trecea prin momente grele, zeii au trimis în ajutor dragoni, care scuipând foc în stânga și în dreapta au format mici insulițe ce acum ajung la numărul 2000. Instalându-se liniștea pe acest teritoriu, dragonii au decis sa rămână aici și ei. Povești ca acestea veți tot întâlni pe marginile insulelor din Ha Long, rămânând la dumneavoastră decizia de a le crede sau nu.

Pe lângă priveliștea ce îți taie respirația, mai ales în momentele în care se lasă ceața, această regiune deține și una dintre cele mai încăpătoare peșteri din lume: Peșterea Sung Sot sau Peștera Suprinzătoare.

Sung Got devine impresionantă încă de la primul pas pe care îl faci spre ea datorită luminilor puternice care îți oferă o mai bună imagine asupra stalactitelor și a stalagmitelor. Mai mult decât atât, fiecare ieșire din peșteră îți oferă o priveliște minunată asupra golfului, care nu încetează să te uimească prin liniștea pe care o induce.

Hoi An, orașul mirodeniilor

Dacă aveți ocazia să ajungeți în Vietnam, nu ezitați să vizitați și orașul Hoi An, sau în traducere „loc de întâlnire liniștit”. Este un oraș plin de culori vii ce se regăsesc pe clădirile cu o arhitectură ascuțită, cu lumini pe timpul nopții ce par a fi lampioane stătătoare și scutere la tot pasul. Orășel mic ca o provincie, acesta este înconjurat de câmpie, la care cel mai bine ajungeți cu bicicleta sau la picior. Și, pe lângă asta, mâncarea este DELICOIASĂ! Bon voyage!

„Sunt trei lucruri care determină viața unei persoane: șansa dată de la Dumnezeu, locul în care te-ai născut, ai trăit și ai muncit și în al treilea rând, relațiile sociale pe care le-ai avut.”

proverb vietnamez

Andreea Soare