Gigi Căciuleanu și joaca de-a emoji la Teatrul Excelsior
7 December 2016
#provocarea UNTEATRU: fa-ti cadou o experienta
7 December 2016

Vizionarea filmului documentar “Biserici de lemn din Romania”

Echipa East Movies are deosebita plăcere să vă invite la proiecția filmului „Biserici de lemn din România – un documentar”, joi, 15 decembrie, ora 12, la Cinemateca Eforie din București. Filmul se proiectează în cadrul celei de-a XI-a ediții a IPIFF – „Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți”.

Documentarul este o incursiune aparte într-un teritoriu al țării noastre cu monumente excepționale, tipice României: bisericile de lemn construite în secolul XIX. Sunt obiective turistice pitorești și monumente ridicate la nivel de patrimoniu Unesco.

Publicul tânăr, urban, din România – acei yuppies, care sunt în căutare de nou și interesant, inclusiv în modul în care își petrec vacanțele/weekendurile ar putea găsi în acest documentar viitoarele destinații de explorat. Cu atât mai mult cu cât documentarul le prezintă în mod agreabil, inedit, neconvențional pentru spectator. Și asta pentru că „Biserici de lemn din România – un documentar” conține, printre altele, filmări aeriene fără precedent pentru obiectivele prezentate, filmări realizate cu drone.

„Biserici de lemn din România – un documentar” (48 minute, 2016) este deja lansat pe DVD, putând fi achiziționat din librării, dar se poate urmări și online, la adresa https://vimeo.com/ondemand/romanianwoodenchurches. Costul pentru streaming de 24 de ore este de 2,76 dolari.

„Biserici de lemn din România – un documentar” încearcă să mediatizeze manifestări cultural estetice tradiționale,  autentice, deloc „perimate”,  necunoscute publicului larg, în contextul unui vid mediatic pe această temă.

Cea de-a XI-a ediție a IPIFF – Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți se desfășoară la Cinemateca Eforie între 14 și 17 decembrie.