Ambasador Erasmus+ (I)
23 May 2022
I Clasă. Digitalizarea universităților, lecturi și programe pentru copii
28 May 2022

Vocea, o lume plină de culori

Foto 1: Mirela Nicolae, copyright Claudio Lacoppola

 
O cercetare de masterat realizată, la jumătatea anilor 2000, de către John Montrey, de la University of Central Florida, arată că, deși bebelușii umani nu pot înțelege vorbirea, ei sunt capabili să recunoască vocea. Fiecare persoană are capacitatea de-a extrage din voci, informații „paralingvistice”. Aceste informaţii sînt importante și transmit identitatea şi starea afectivă a persoanei care creează rostirea.
Mirela Nicolae și invitata sa, trainerul italian Benedetta Chiari au vorbit  despre voce, cum o conectăm la emoțiile și valorile noastre într-o societate dominată de imagine, politică și economie.
“Vocea fiecăruia este o lume, o lume de culori. Din acest motiv credem că ni se pare firească și nu o folosim suficient . Nimeni nu ne învață cum să o utilizăm. Credem că vocea este importantă doar pentru actori și cântăreți, dar nu este așa.” a spus Benedetta Chiari, trainer, actriță și cântăreață din Florența. Benedetta a fost unul din cei patru formatori care-a susținut un atelier de comunicare la evenimentul Erasmus+, ROLE MODEL, organizat la Florența între 8-11 mai de INDIRE, Agenția Italiană Erasmus+.
Vocea, această necunoscută lume plină de nuanțe, ne însoțește în minte și ne vine pe gură întregindu-ne personalitatea și relațiile de comunicare. Azi, între 14-15, la emisiunea Știința 360 ne puteți asculta într-un scurt dialog.
Foto 2 – Benedetta Chiari, a doua din dreapta.
 
Ascultați o înregistrare realizată la cursul european de educație a adulților, Role Model organizat recent la Florența de INDIRE, Agenția Italiană Erasmus+.