Lumi comuniste pe ecran: Dincolo de alb și negru – Festival de film Cinema Union (București, 24-27 iunie 2019)
3 June 2019
Câștigătorul Oscarului pentru Cel mai bun film străin, László Nemes vine în România pentru avanpremiera filmului Apusul/Sunset
3 June 2019

Vorba de cultură – ultimele noutăți și tendințe din lumea teatrului radiofonic

În perioada 3-7 iunie, emisiunea „Vorba de cultură” (Radio România Cultural) vă pune la curent cu ultimele noutăți și tendințe din lumea teatrului radiofonic.

Însoțim, și în acest an, Festivalul Internaţional Grand Prix Nova. Organizat de Radio România și ajuns la a VII-a ediţie, festivalul este dedicat inovaţiei în creaţia radiofonică. Este încurajat experimentul, fie el tehnic, interpretativ sau conceptual.

În prezenta ediţie, 41 de producţii de teatru radiofonic, din 19 ţări din toată lumea, au fost selectate pentru a concura pentru Marele Premiu, la una dintre cele trei secţiuni de concurs: drama, forma scurtă şi binaural (tehnică ce permite audiţia 3D în căşti). Juriul este format din personalități ale creației radiofonice internaționale. Evenimentul (găzduit anul acesta de Teatrul Naţional din Bucureşti) este deschis tuturor profesioniștilor și iubitorilor de teatru radiofonic

Vom urmări audițiile și atelierele desfășurate în cadrul festivalului în emisiunea „Vorba de cultură”, difuzată la Radio România Cultural, de luni 3 până vineri 7 iunie, între orele 12:00 şi 12:30. Realizatori, Ema Stere și Attila Vizauer.