ALCOOL – un spectacol la granița dintre teatru și muzică, dintre umor și amărăciune, la Teatrul Nottara
15 November 2016
Tzara, celebrat la Londra în prezența președintelui ICR, Radu Boroianu
15 November 2016

Zilele Culturii Austriece la Teatrul German de Stat Timișoara

În cadrul primei ediții a Zilelor Culturii Austriece, pe scena Teatrului German de Stat Timișoara (TGST) va avea loc spectacolul „Curie_Meitner_Lamarr indivizibil” de Sandra Schüddekopf și Anita Zieher, în regia Sandrei Schüddekopf
miercuri, 16 noiembrie 2016, la ora 19,
în sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara.
 
Zilele Culturii Austriece se va desfășura în perioada 14-16 noiembrie 2016, fiind un eveniment organizat în contextul proiectului „300 de ani de lumină”, de către Primăria Municipiului Timișoara, Consiliul Local al Municipiului Timișoara, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, Forumul Cultural Austriac București și Asociația Culturală „Musikforum Europa”,  în colaborare cu Teatrul German de Stat, Muzeul de Artă Timișoara și Lectoratul Austriac din cadrul Universității de Vest.
 
„Curie_Meitner_Lamarr indivizibil” este o coproducție portrait theater și Theater Drachengasse din Viena. Spectacolul pune în scenă poveștile a trei pioniere proeminente  care reprezintă în mod exemplar realizările feminine în domeniul tehnic și științific: dubla câștigătoare a premiului Nobel și inventatoarea radioactivității Marie Curie, fiziciana Lise Meitner, specialistă în fizică atomică și actrița de origine austriacă Hedy Lamarr, cu cercetarea sa în domeniul salturilor de frecvență. Pe cât de diferite au fost alegerile lor de viață, pe atât de surprinzător de asemănătoare sunt biografiile lor. Viețile lor de femei nu pot fi separate de parcursul lor de cercetătoare. Secvențe din viețile lor, din succesele și obstacolele întâmpinate de acestea se întrepătrund în cadrul spectacolului cu conținuturi științifice și cu pasiunea pentru cercetare.