Dumnezeu există și numele lui e Petrunija rulează începând de astăzi în cinematografele din România
15 November 2019
În premieră absolută la Teatrul Național Radiofonic: „Cvadratura cercului”
16 November 2019

Ziua Spectatorului European 2019

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu organizează a cincea ediție a Zilei Europene a Spectatorului, sâmbătă, 16 noiembrie 2019, ora 19:00, acțiune realizată în cadrul proiectului european Be SpectACTive!. Evenimentul reprezintă una dintre activitățile susținute de grupul local de spectatori activi, care pe parcursul anului este implicat în diverse etape de creație sau programare, pentru TNRS și FITS.

Ziua Europeană a Spectatorului se desfășoară offline, la sediile organizațiilor partenere în cadrul proiectului european, la ore diferite, în funcție de diferențele de fus orar, astfel: în Europa de Vest va începe la ora locală 17:00, în Europa Centrală la ora locală 18:00, iar în Europa de Est la ora locală 19:00. Online, grupurile vor fi conectate pe grupul de Facebook European Spectators Day, deschis tuturor persoanelor care vor să ia parte la această sărbătoare, să distribuie conținuturi și păreri despre experiența lor ca spectatori.

În timpul evenimentului, participanții dezbat aceleași teme, legate de cultură și artele spectacolului, pornind de la cele trei întrebări stabilite de echipa Be SpectACTive! pentru acest an. Este o oportunitate de a crea noi forme de interacțiune prin oferirea unui spațiu virtual confortabil pentru dialog, dedicat expunerii propriilor experințe legate de consumul de cultură.

Întrebările din acest an sunt:

  1. Ce însemnă libertatea pentru tine?
  2. Ai experimentat vreodată libertatea în artele spectacolului?
  3. Poți descrie acest sentiment?

Be Spectactive! este un proiect finanțat de programul Europa Creativă, iar partenerii sunt: CAPOTRAVE/KILOWATT, ARTEMREDE, BAKELIT MULTI ART CENTER ALAPITVANY, Brut, BUDA, CdAT – Cafè de las Artes Teatro, Le CNRS, DOMINO UDRUGE, DUBLIN THEATRE FESTIVAL, FONDAZIONE FITZCARRALDO, International Theatre Festival Divadelná Nitra, OCCITANIE EN SCENE, PLESNI TEATER LJUBLJANA, „Radu Stanca” National Theatre, SKCNS, STORA TEATERN / GOTHENBURG DANCE AND THEATRE FESTIVAL, TANEC PRAHA, UNIVERSITAT DE BARCELONA, UNIVERSITE MONTPELLIER I.

Grupul de spectatori activi creat prin intermediul proiectului este deschis să primească noi membri pe tot parcursul anului. Întâlnirile au loc o dată la două săptămâni, iar printre cele mai atractive sarcini se numără selecția unor spectacole pentru programul FITS. Cei interesați pot contacta organizatorii prin trimiterea unui mesaj pe pagina de Facebook a TNRS sau a unui mail pe adresa press@sibfest.ro.