Grupul Editorial ART își așteaptă cititorii cu cele mai bune 1000 de cărți de citit într-o viață la cel mai mare Bookfest din istorie
28 May 2018
Editura Herald la Bookfest 2018
28 May 2018

20 de ani de Curtea Veche Publishing sarbatoriti la Bookfest 2018

 

Curtea Veche Publishing va invita in perioada 30 mai – 3 iunie la Salonul International de carte Bookfest, ce se va desfasura la Centrul Expozitional Romexpo Bucuresti (pavilionul B2). V-am pregatit lansari de carte cu invitati speciali, ateliere pentru copii, reduceri de pret de pana la 80% si multe alte surprize. Intrarea este libera. In plus, va invitam sa sarbatorim impreuna 20 de ani de cand Curtea Veche Publishing a lansat indemnul „incepi sa afli”.
__________

Din program:

* Noutati de la Jacques Salomé, ASR Principele Radu al Romaniei, Adrian Cioroianu, Alexandru Muraru, Mihaela Bilic, Michel Stanovici, Andrei Mihailescu, Daniel Goleman, Dale Carnegie, Brené Brown, Esther Perel, Paolo Isotta si multi altii.

REDUCERI intre 30 si 80% + PACHETE de carti reduse cu 20% + PROMOTIA 2+1 CADOU: toti cei care vor cumpara oricare doua carti din selectia speciala pentru promotie, vor primi o a treia gratuit (cartea cadou va fi cea cu pretul cel mai mic dintre cele trei alese).

patru ateliere de povesti, desen, colorat si muzica pentru copiipornind de la Seria Isadora Moon (jumatate zana, jumatate vampir!), colectia Miranda (Marie Curie, Coco Chanel, Frida Kahlo), „Erus si Valea Generozitatii” de Alec Blenche si „TUP. Imposibil e doar un cuvant” de Alex Donovici (PovestileCristinei.ro).
___________
NOUTATI:
In capul listei de evenimente mult-asteptate la Bookfest 2018 se afla o noua aparitie din Colectia Jacques Salomé. Cel mai apreciat psihosociolog francez, creator al metodei de terapie relationala ESPERE, se afla in turneu in Romania, iar joi, 31 mai, de la ora 18:00, la Scena Arena va avea loc lansarea volumului „Un strop de eternitate”, o conferinta despre metoda ESPERE si opera lui Jacques Salomé, precum si o sesiune de autografe.

Tot printre cele mai asteptate aparitii se numara cateva titluri regale. Astfel, sambata, 2 iunie, de la ora 12:00, la Scena Agora, Adrian Cioroianu si Alexandru Groza va prezinta o noua carte pentru copii si tineri – „Elena a Romaniei. Regina mama, regina suferintei si a sperantei”, cu ilustratii de Yanna Zosmer. 

Tot sambata, de la ora 13:00, se va lansa antologia „Mihai I al Romaniei. Regele nostru. Martori, experiente, amintiri regale”, aflata sub coordonarea lui Alexandru Muraru. Volumul contine texte cu si despre Regele Mihai I al Romaniei scrise de Emil Hurezeanu, Roger Griffin, Jonathan Eyal, Andrei Muraru, Dan Grigore, Ion M. Ionita, Ana Blandiana, Stefan Caltia si multi altii.

O alta noutate regala pe care o puteti gasi la stand este albumul in limba engleza „Romanian Royal Journal. 2017-2018”, cu texte de ASR Principele Radu al Romaniei, care cartografiaza ultimul an al Casei Regale, de la munca de caritate si vizitele diplomatice si pana la funeraliile Majestatii Sale Mihai I al Romaniei.

Dr. Mihaela Bilic revine cu un volum care demitizeaza alimentatia noastra de toate zilele. „Am mancat. O fi pacat?” este o colectie de sfaturi privind nutritia, menita sa aduca o perspectiva complexa asupra rolului hranei in viata noastra. Iar duminica, 3 iunie, de la ora 11:00, la Scena Arena, autoarea va asteapta alaturi de psihoterapeutul Gáspár Györgypentru a va vorbi despre bun simt, instinct, nevoi si placere in raport cu alimentatia noastra.

Romanul „Trei cuvinte, cinci minciuni” al scriitorului francez de origine romana Michel Stanovici este o poveste de dragoste bazata pe fapte reale si o lectura captivanta ce nu ar trebui sa lipseasca din mana nimanui. Autorul se va afla la standul Curtea Veche sambata, 2 iunie, de la ora 17:00, alaturi de bloggerul si scriitorul Radu F. Constantinescu.

Iar cu Radu F. Constantinescu va puteti intalni si duminica, de la ora 12:00, in standul editurii, unde va oferi autografe alaturi de Ramona Costantinescu, co-autoarea celor doua volume din „Psihologie pentru oameni obisnuiti” – carti pentru lumea actuala, o psihologie a lumii urbane, a vietii de birou, a flirturilor online, a speakerilor motivationali si a comertului dezlantuit.

Tot duminica, 3 iunie, de la ora 13:00, alaturi de Institutul National pentru Studierea Holocasutului in Romania „Elie Wiesel”, Curtea Veche Publishing va invita la o dubla lansare de carte care prezinta cele doua fete ale Holocasutului. In prima parte a evenimentului vom vorbi despre „Jurnal de ghetou” de Miriam Korber-Bercovici – despre viata pe care autoarea dus-o timp de trei ani in ghetoul din Djurin, in Transnistria. Invitati: Miriam Korber-Bercovici, E.S. Tamar Samash (Ambasadoarea Israelului in Romania), Ana Barbulescu. Iar in cea de-a doua parte vom prezenta: „Jurnal.1934-1944” de Alfred Rosenberg, unul dintre cei mai longevivi lideri ai national-socialismului si o persoana foarte apropiata de Hitler. Vor vorbi: Alexandru Florian, Andrei Muraru, Cristian Pirvulescu.

Printre noutatile de la targ se vor numara si romanul scriitorului austriac de origine romana, Andrei Mihailescu – „Om bun la centru”, un nou volum al sociologului Brene Brown – „Curajul in salbaticie”, cel mai proaspat volum al renumitului jurnalist si cercetator, Daniel Gloeman – „Insusiri modificate”, o carte noua care pune intr-o noua lumina relatiile de cuplu – „Regandirea infidelitatii” – de Esther Perel, si o biografie a cunoscutei cantarete de muzica pop Adele, scrisa de Sean Smith.

Nu in ultimul rand, cei mici se vor bucura de multe carti noi, printre care se numara si un nou volum desare povestea adevarata a trei copii isteti si visatori, care au devenit singura trupa de piloti acrobati din Romania. „Iacarii acrobati. Povestea unui vis” de Alina Baltac, cu ilustratii de Yanna Zosmer, se va lansa pe 1 iunie, la Aerodromul Banesti (Prahova), de la ora 17:00, unde chiar Iacarii (Ioan Postolache, Dan Stefanescu si Dan Conderman) vor face o demonstratie aviatica.
_________________
ATELIERE PENTRU COPII

MIERCURI, 30 MAI
13:00-14:00 Atelier pentru copii cu varste intre 7 si 10 ani: cum au schimbat lumea Marie Curie, Frida Kahlo si Coco Chanel (pornind de la Colectia Miranda de Itziar Miranda si Jorge Miranda).
Inscrieri la evenimente@curteaveche.ro.
(standul Curtea Veche Publishing)

JOI, 31 MAI
12:00-13:00 Atelier de povestit si desenat pentru copii cu varste intre 6 si 10 ani: Isadora Moon – jumatate vampir, jumatate zana, intru totul unica (pornind de la colectia „Isadora Moon” de Harriet Muncaster).
Atelier sustinut de Iulia Nitulescu. Inscrieri la evenimente@curteaveche.ro.
(spatiu copii Bookfest Junior)

VINERI, 1 IUNIE
12:00-13:00 Atelier de cantece si povesti pentru copii cu varste intre 7 si 10 ani: despre prietenie, familie si cat de bine este sa daruiesti cu Erus (pornind de la volumul „Erus si Valea Generozitatii” de Alec Blenche).
Atelier sustinut de Alec Blenche si Alina Elena Golaes (ReginaMama.ro). Inscrieri la evenimente@curteaveche.ro.
(standul Curtea Veche Publishing)

SAMBATA, 2 IUNIE
13:30-14:30 Atelier de povestit si desenat pentru copii cu varste intre 7 si 10 ani: „Tup” de Alex Donovici (PovestileCristinei.ro), aparuta la Curtea Veche Publishing.
Inscrieri la evenimente@curteaveche.ro.
(spatiu copii Bookfest Junior)

Programul complet al evenimentelor aici.