Scriitoarea Otilia Mantelers și ilustratoarea Livia Coloji au povestit la Orașul se topește despre cartea Secretul monstrului
5 July 2017
„Miere“, de Tudor Ganea
6 July 2017

ACOLADE – MIRCEA BRADU : „FAMILIA nu era o revistă oarecare”

Ediția din 5 iulie 2017 a emisiunii ACOLADE vă propune, în deschidere, un ultim episod, al cincilea, din dezbaterea cu tema „Cenzura în perioada comunistă”.

Invitatul „Radiografiilor” este scriitorul și omul de teatru MIRCEA BRADU, alături de care vom rememora, sub forma unui studiu de caz, cum a acționat cenzura și cum au reacționat oamenii de cultură în spațiul publicistic și teatral orădean.

Punem, apoi, punct unui alt subiect pe care nu numai că ne-a făcut plăcere să vi-l prezentăm, dar l-am socotit a fi și obligatoriu în spațiul „ForumuluiACOLADELOR: „Eminescu și eminescianismul”.

Despre timp și vreme în creația poetului Mihai Eminescu ne va vorbi cercetătorul științific DINU MOSCAL, de la Institutul de Filologie Română „Alexandru Philippide” din Iași.

Pentru că tot vine canicula din nou, la „Essentialia” începem să vă spuneam povestea etimologică a cuvântului soare.

Și dacă este soare și vară, ne-am gândit că n-ar fi rău să ne răcorim în apa mărilor ce înconjoară Grecia. Traducătoarea ELENA LAZĂR face, împreună cu noi și cu scriitori greci moderni, un scurt periplu printre insulele bătrânei Elade.

Răsfoim revista ieșeană „POEZIA” și lunarul bucureștean „CONTEMPORANUL” și lansăm întrebările pentru concurs, cu un minut înainte de finalul emisiunii.

Nu uitați să ne scrieți pe adresa de e-mail: acoladeliterare@yahoo.ro!

Oana-Georgiana Enăchescu și Constantin-Cristian Bleotu – realizatorii ACOLADELOR – vă doresc AUDIȚIE PLĂCUTĂ!