Festivalul Internaţional „ROMAII POESIA”
26 September 2017
Lansare de carte: O istorie intimă a omenirii, de Theodore Zeldin
27 September 2017

AI CARTE, AI ARTE! Nocturna Bibliotecilor

În ultimii ani, bibliotecile din întreaga lume sunt percepute din ce în ce mai mult ca locuri de unde începe schimbarea, devenind actori esenţiali în dezvoltarea comunităţii în care activează, un loc de întâlnire, un partener în educaţie, fără a face rabat de la îndeplinirea funcţiei lor tradiţionale de conservare a patrimoniului cultural.

Nocturna bibliotecilor este un program/eveniment cultural naţional, iniţiat de ANBPR- Asociaţia Naţională a Bibliotecilor Publice din România, al cărui obiectiv este atragerea în spaţiile de bibliotecă din întreaga ţară a unui număr cât mai mare de utilizatori şi a crea o cât mai bună legătură între bibliotecari şi diferitele tipuri de public, într-o manieră relaxantă şi prietenească.

Astfel, în noaptea de 29-30 septembrie 2017, fiecare bibliotecă participantă la Nocturna Bibliotecilor va încerca să îşi surprindă vizitatorii cu oferte inedite: tururi ghidate, ateliere, întâlniri cu scriitori, lansări de carte, proiecţii de filme, concerte, expoziţii etc. Este cea mai importantă mobilizare nocturnă a bibliotecilor din România.