DILEMA VECHE LA TIMPUL PREZENT
4 May 2017
ASTROFEST – ediția a 2-a
8 May 2017

ASTROFEST 2017 – festivalul astronomilor amatori

Sâmbătă 6 mai, începând cu ora 15:00, în parcarea Bibliotecii Naționale se va desfășura cea de a doua ediție ASTROFEST, organizată de revista Știință și Tehnică.
Publicul iubitor de astronomie și explorare spațială are marea șansă de a se întâlni cu Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în spațiul cosmic acum 36 de ani.
Cătălin Beldea, editorul de astronomie al revistei Știință&Tehnică, susține împreună cu Nikon România un atelier de astrofotografie, în cadrul căruia participanții la ASTROFEST 2017 pot realiza propriile astrofotografii cu ajutorul echipamentelor profesioniste.
Membrii Asociației Astronomice URANIA vor face prezentări interactive de astronomie pe un ecran 4K gigant, cu tablete și softuri speciale dedicate.
Astroclubul București și clubul de astronomie „AstRomania” pun la dispoziția publicului două microscoape pentru observarea detaliilor din meteoriți. Cei prezenți au ocazia să asiste la realizarea de experimente interactive de fizică pe teme de astronomie.
Societatea Astronomică Română de Meteori, SARM, susține atelierul „Cerul nopții – stele și constelații” în cadrul căruia se prezintă noțiunile de bază ale prelucrării și editării imaginii în astrofotografie (atelierul este susținut de către președintele SARM, cunoscutul astronom și astrofotograf Valentin Grigore).
De asemenea, pentru că tehnologia 3D printing începe să devină din ce în ce mai prezentă în domeniul tehnologiilor spațiale, cei de la ResearchX ne propun prezentări interactive, workshop-uri și demonstrații live cu imprimante 3D performante.
Nu lipsesc concursuri cu premii și multe alte surprize.
Astrofest 2017, se desfășoară în aer liber în fața Bibliotecii Naționale între orele 15:00 și 23:00. Intrarea este liberă.
Interviu cu Cătălin Beldea, redactor Știință și Tehnică