Mocănița din Vișeu de Sus – premiată ca destinație de excelență în 2016
23 November 2016
Azi la Radio Romania Cultural: Calatorie in jurul lumii
26 November 2016

Bilet de îmbarcare spre… meleaguri gorjene şi apoi către Arabia Saudită, la Dammam…

Curtişoara, o veche aşezare a cărei amplasare a fost schimbată în decursul timpului ca urmare a inundaţiilor repetate ale Jiului, se întinde acum de-a lungul drumului care duce de la Tg. Jiu la Petroşani. Curtişoara este un reper pe harta Gorjului găzduind unul dintre muzeele cu un patrimoniu arhitectural bogat: Muzeul Arhitecturii Populare Gorjene.

* * *

Destinaţia pe care am ales-o imediat după ce trecem graniţa României, este una mai puţin accesibilă: Arabia Saudită. De la început trebuie spus că aici, totul este ghidat după un cod strict islamic, moral şi cultural, iar cei care îşi doresc să viziteze oraşele saudite, sunt obligaţi să respecte o serie de reguli în timp ce explorează obiectivele turistice, atât antice cât şi moderne. În plus, există anumite zone, în care femeilor le este interzis să intre neînsoţite  de un bărbat.

Respectând condiţiile impuse, pentru început vom face cunoştinţă cu ceea ce înseamnă Arabia Saudită, istoric şi cultural. După care, ne luăm ca ţintă a destinaţiei, oraşul Dammam, un loc deosebit de bogat în petrol, din care însă nu lipsesc atracţiile turistice şi istorice. Urmând ca în ediţiile viitoare să vizităm capitala Riyadh, iar mai apoi oraşele Djedda (Jeddah), Mecca şi Medina.

* * *

Vă aşteptăm astăzi, 26 noiembrie, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.