Philobiblon Mureșean – Biblioteca în sărbătoare
19 November 2016
Autori celebri fără identitate
19 November 2016

Texte si pretexte -Invitat special: scriitorul Bogdan Hrib

Emisiune live de cultură urbană, istorie şi divertisment realizată de Răzvan Dolea şi Valentin Protopopescu

În ediţia de sîmbătă, 19 noiembrie 2016, a emisiunii Texte şi pretexte ne propunem, prieteni, să abordăm lumea târgurilor de carte. gaudeamus-2016Pretext pentru un asemenea demers este cea de-a XXIII-a ediţie a Tîrgului Internaţional „Gaudeamus – Carte de învăţătură”,imagine-de-la-tirg care se desfăşoară între 16 şi 20 noimebrie a.c. în Pavilionul Central de la Romexpo, Bucureşti, o gazdă tradiţională a acestui eveniment. China este invitatul de onoare al tîrgului, producţia editorială din marea ţară asiatică fiind practic necunoscută marelui public din România.ucideti-generalul-2 Invitatul nostru special este scriitorul şi patronul Editurii Tritonic din Bucureşti, Bogdan Hrib, un obişnuit al marilor tîrguri internaţionale, om cu o experienţă concludentă cât priveşte episoadele de profil de la Frankfurt, Londra, Paris, New York, Istanbul, Stockholm şi Reykjavik.  radu-zaharescuO comparaţie lăuntrică, ediţia de faţă în raport cu altele precedente, dar şi una excentrică, prin alăturarea tîrgului bucureştean, cel mai mare din ţară, cu altele de anvergură internaţională, nu pot fi decât binevenite în context.

Fireşte, Concursul ediţiei face trimitere la un moment semnificativ din istoria universală. astăzi propunîndu-vă să ne amintim de omul-cu-masca-de-fier-1Omul cu masca de fier, celebrul personaj enigmatic care s-a sfîrşit după o lungă captivitate la 19 noiembrie 1703 între zidurile Fortăreţei pariziene Bastilia.

În cadrul rubricii Ora veselă vă invităm să ascultaţi un dialog comic excepţional din Arhiva de Aur a SRR, moment distractiv în care strălucesc Radu Zaharescu şi Virgil Ogăşanu.virgil-ogasanu

Bogdan Hrib foto coperte, foto şi logo Gaudeamus – 2016,Omul cu masca de fier, link you tube spre un scurt film documentar dedicat legendei despre Omul cu masca de fier:

https://www.youtube.com/watch?v=KPYEerYzLAk.