BOLIVIA: LA PAZ – GHEŢARI ŞI PĂDURI TROPICALE
21 October 2017
BOLIVIA: SUCRE – ORAŞUL CELOR PATRU NUME
22 October 2017

Bilet de îmbarcare spre… Apuseni şi mai apoi către Bolivia, la Sucre

„3 locaţii muzeistice, dintre care două sunt în Băiţa. O casă istorică pe care o restaureaza în momentul de faţă, o altă locaţie – o clădire din anii 60, care păstrează caracterul perioadei respective” – ne spunea pe finalul întâlnirii de ieri dna Florica Zaharia, românca ce a dat New York-ul pe localitatea natala din Ţara Zarandului. Întoarsă acasă după ce ani de zile a condus secţia de textile de la Metropolitan Museum Florica Zaharia ne spunea că are gânduri mari pentru Băiţa hunedoreană. Iar noi am vrut să ne convingem şi am pornit la drum într-acolo.

Localitatea Băiţa este amintită într-un document în anul 1472. Încă de la primele sale menţiuni documentare Băiţa apare ca o localitate privilegiată, datorită bogăţiilor subsolului său ceea ce a dus la o dezvoltare accelerată a sa. Poveştile  localităţii şi ale caselor ce vor deveni muzee vi le spunem chiar azi.

 

* * *

 

Bolivia – o ţară încărcată de tradiţii şi istorie, tărâmul incaşilor, una dintre cele mai vechi civilizaţii din America Latină. Aceasta este destinaţia noastră de astăzi, imediat ce părăsim teritoriul României.

Cu paşaportul deja pregătit din ediţia trecută, ne vom îndrepta spre Sucre – „Oraşul celor patru nume” (capitala constituţională a ţării), considerat a fi unul dintre cele mai frumoase oraşe din Bolivia.

 

* * *

 

Vă aşteptăm astăzi, 22 octombrie 2017, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro.