PALATUL PĂCII DIN HAGA
14 January 2018
AUDIO Vlad Căpuşan şi Zsolt Torok deschid un nou traseu în munţii Patagoniei
20 January 2018

Bilet de îmbarcare spre… Comuna Costeşti şi apoi către Malta în Insula Gozo…

Comuna Costeşti  beneficiază de numeroase monumente istorice şi de un cadru natural deosebit. Două mânăstiri şi 10 biserici plus două capele şi poveşti cu   făpturi ciudate în slujba cinstitului Grigore Decapolitul.  Muzeul Trovanţilor,  unici în Europa ca forme şi compoziţie, Parcul Național Buila Vânturariţa,  trasee montane… acestea ar fi argumentele noastre în favoarea popasului în zona Costeşti (jud.  Vâlcea).

 

* * *

 

Şi apoi… mai departe ! Malta (cu capitala La Valletta) este un stat insular (situat în Marea Mediterană), format din trei insule locuite (Malta, Gozo şi Comino) şi alte trei nelocuite (Comminotto, Filfla şi Sf. Pavel), ce îmbină frumuseţea naturală cu mii de ani de istorie. Un loc unde turismul reprezintă industria principală. Aceasta va fi astăzi, destinaţia noastră. Mai precis, vom poposi în minutele alocate călătoriei în jurul lumii, în Malta şi Gozo (s-au cum îi mai spun localnicii Ghawdex) – a doua insulă ca mărime a arhipelagului maltez, unde turistul găseşte o mulţime de locuri ce merită vizitate.

 

* * *

 

Vă aşteptăm astăzi, 20 ianuarie 2018, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.