Amalgamul vieții pariziene
8 February 2017
ILUSTRATE DIN CUBA – Santiago de Cuba
11 February 2017

Bilet de îmbarcare spre… Dâmboviţa şi mai apoi… către Cuba, într-o plimbare prin Santiago de Cuba

Pe Valea de Sus a Ialomiţei sunt sate care se mândresc cu documente scrise acum 400 – 500 de ani. Dar, chiar atât de vechi fiind, aceste înscrisuri ne spun foarte puţin despre data întemeierii lor. Vechimea satelor din această zonă este atestată însă de alte mărturii, nescrise, pe care vitregiile timpului nu le-au putut distruge. Mergem azi într-o zonă despre care se ştie prea puţin dacă nu chiar deloc. Un colţ de Dâmboviţa cu o poveste plină de mister, cu o istorie care a născut legende cu haiduci şi comori ascunse. Vulcana Pandele şi Vulcana Băi cândva un corp comun, azi două localităţi distincte.

* * *

Este 13,45, momentul când lăsând în urmă România mea, a ta, a noastră… ne pregătim paşaportul pentru a ne continua călătoria, de data aceasta în jurul lumii. Cât despre destinaţie, ei bine aceasta va fi Cuba.

* * *

Vă aşteptăm astăzi, 11 februarie, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.