ILUSTRATE DIN CUBA – Istoria genului Mambo
30 September 2017
Marele Deşert Indian- Deşertul Thar, o destinaţie inedită
1 October 2017

Bilet de îmbarcare spre… Deva, către Ţebea şi mai apoi către Cuba

Astăzi, după o oprire la Deva unde facem cunoştinţă cu Ansamblul Profesionist Drăgan Muntean ajungem în străvechea vatră de pământ românesc, la Ţebea. Acolo, în cimitirul care adăpostește osemintele celor mai importanţi Eroi ai Revoluției Române de la 1848 – 1849 din Transilvania vom spune poveşti cu Horea şi Avram Iancu, poveşti despre Regele Ferdinand şi Regina Maria care au venit să se închine la mormântul lui Iancu şi au dat norodului colaci şi vin, poveştile celor care au plantat şi alţi goruni, dar şi pe cele ale bisericii pe care comunitatea din Ţebea a ridicat-o între anii 1893 şi 1896 (Biserica cu tricolor) în interiorul căreia se păstrează mai multe relicve de mare importanţă istorică.

 

* * *

 

Cu paşaportul pregătit nu ne oprim şi ne continuăm călătoria spre Cuba. Aici, îndrumaţi de colegii noştri de la  Radio Taino vom face o plimbare (desigur pe calea undelor) printr-un loc extraordinar, situat în estul ţării. Altfel spus, paşii ne vor purta astăzi spre Loma de la Cruz (Dealul Crucii), în cadrul emisiunii… Ilustrate din Cuba.

 

* * *

 

Vă aşteptăm astăzi 1 octombrie 2017, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro.