Judeţul Sibiu – Regiune gastronomică europeană în 2019
30 September 2016
NARA – ORAŞUL CĂPRIOARELOR
1 October 2016

Bilet de îmbarcare spre… Deva şi Cetatea sa iar apoi către Japonia, la Nara – oraşul căprioarelor, după care vom încerca să aflăm o parte din misterele sabiei japoneze…

Este una dintre cele mai vechi aşezări din ţară, cu prima atestare din 1269, însă cu descoperiri arheologice care au arătat că teritoriul Devei a fost locuit încă din epoca pietrei şlefuite. Deva trăieşte prin Cetatea sa.

Cetatea Devei considerată una dintre cele mai importante fortificaţii medievale din Transilvania a fost stăpânită de voievozi, de principi, de conţi şi de ducese. A fost dată în dar, vândută sau bombardată. Fiecare a lăsat ceva în urma sa. Mai un zid de apărare, mai o încăpere, mai o sală de bal sau chiar au extins cetatea cu un etaj întreg. Acesta este locul unde vă invităm azi.

* * * 

Aşa cum am promis, ne continuăm călătoria noastră prin Japonia. O ţară în care la tot pasul, minunile naturale şi monumentele istorice se îmbină cu tradiţia şi modernitatea. Astăzi, vom merge către Nara – oraşul căprioarelor, unde se găsesc o serie de temple budiste şi monumente unice, înscrise în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, precum şi un minunat parc natural. Iar mai apoi, în timpul rămas la dispoziţie, o să încercăm să pătrundem pe cât posibil o parte din misterele Sabiei japoneze, păstrate şi duse mai departe peste timp de meşteri făurari, ce au făcut o adevărată artă din a uni oţelul cu focul şi cu apa.

* * *

Vă aşteptăm astăzi, 1 octombrie, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.