SPANIA – SEVILLA
15 April 2017
SPANIA: INSULELE CANARE – INSULELE FERICITE
16 April 2017

Bilet de îmbarcare spre… Iaşi şi apoi către Spania, în Insulele Canare…

Muzeul Mitropolitan din Iaşi, noutatea ultimului an, este organizat în demisolul Catedralei Mitropolitane. O trăsătură distinctă a spaţiului este autonomia sălilor, ce comunică prin culoare. Expoziţia de bază a muzeului este organizată tematic, pe săli. Continuăm azi vizita începută ieri şi vom  merge împreună pe Drumul Crucii din acest muzeu, realizat pe locul vechiului cimitir al cetăţii… un loc care te pune pe gânduri şi care te aşează în mod firesc şi corect faţă în faţă cu tine şi cu ceilalţi.

* * *

 

Vom ajunge apoi  din nou în Spania dar de data aceasta într-o zonă tropicală la vest de Maroc, formată din mai multe insule (care din punct de vedere administrativ aparţin Spaniei, iar geografic de Africa). Aici vremea este întotdeauna frumoasă şi însorită, fapt pentru care, arhipelagul a fost numit încă din Antichitate (de către romani), „Insulele Fericite”. Mai precis, vom vizita Insulele Canare.

Ridicate din mare, cu ceva milioane de ani în urmă (sub forma unor vârfuri vulcanice), Insulele Canare oferă numeroşilor turişti, care le aleg drept loc de vacanţă, forme variate de petrecere a timpului liber: de la staţiunile gălăgioase din Gran Canaria sau Tenerife, până la sătucurile liniştite din La Gomera sau El Hierro.

* * *

 

Vă aşteptăm astăzi  16 aprilie 2017, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.