AUDIO – Casa Norocea de la Curtea de Argeș
4 April 2017
SPANIA: CORDOBA – ORAŞUL CALIFILOR
8 April 2017

Bilet de îmbarcare spre… Iaşi şi apoi către Spania, la Cordoba – oraşul califilor…

Constituit în mare parte din donaţii şi achiziţii, Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu” din Iași  şi-a dezvoltat şi diversificat patrimoniul, adăpostind astăzi peste 11.000 de obiecte, valori deosebit de importante pentru istoria ştiinţei şi tehnicii, dintre care se remarcă piese de referinţă pentru evoluţia înregistrării şi redării sunetului, a istoriei tehnicii fotografice şi cinematografice, dar şi a evoluţiei comunicaţiilor (telegrafie, telefonie, radiotehnică, televiziune), a dezvoltării mijloacelor tehnicii de calcul (maşini de calcul şi calculatoare), precum şi obiecte cu valoare memorială (documente, cărţi de specialitate, fotografii, diplome, aparatură de laborator şi obiecte personale) care au aparţinut unor personalităţi ale ştiinţei şi învăţământului superior tehnic, precum: Ştefan Procopiu, Petru Poni, Dragomir Hurmuzescu, Paul Postelnicu ş.a. Continuăm azi vizita începută ieri si descoperim aparate de fotografiat şi aparate care marchează evoluția comunicațiilor. Şi desigur poveştile din spatele acestora.

* * *

Astăzi, în călătoria noastră în jurul lumii, vom ajunge în Spania, mai precis pe malurile râului Guadalquivir, într-un loc cu un trecut de basm: Cordoba – oraşul califilor (înscrisă în Patrimoniul Mondial UNESCO, pentru frumuseţilor sale arhitecturale: vestigii romane, fortificaţii maure şi biserici creştine).

* * *

 

Vă aşteptăm astăzi  8 aprilie 2017, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.