SPANIA – VALENCIA
23 April 2017
Călătorie in jurul lumii – Invitat special Domnul Bethwell Tiba
29 April 2017

Bilet de îmbarcare spre… Iaşi şi mai apoi… către Puerto Rico

Cine urcă Dealul Copoului din Iaşi nu poate să nu remarce Casa cu turn, un imobil în care în cei peste 170 de ani de la construcţia sa au locuit rând pe rând mari personalităţi ale culturii româneşti precum Mihail Kogălniceanu, George Enescu sau Mihail Sadoveanu. Către acest loc ne îndreptăm şi noi astăzi. Sau altfel spus mergem Muzeul memorial Mihail Sadoveanu.

* * *

Nord-estul Mării Caraibelor, la est de Republica Dominicană. Aceasta este destinaţia noastră de astăzi. Mai precis vă invităm în Estado Libre Asociado de Puerto Rico (un stat insular asociat Statelor Unite ale Americii din anul 1898), sau pe scurt Puerto Rico, cu capitala la San Juan. Cât despre natura relaţiilor politice dintre cele două ţări, acesta este un subiect perpetuu de discuţii pe insulă, ce se încearcă a fi tranşat în iunie 2017, când se va organiza un referendum pentru independenţa acestei ţări.

* * *

Vă aşteptăm să fiţi alături de noi, astăzi 29 aprilie 2017, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.