“Cinema on Ice”. Experiență unică în vârful Carpaților!
1 December 2016
ARABIA SAUDITĂ – DJEDDAH
3 December 2016

Bilet de îmbarcare spre… meleaguri gorjene şi apoi către Arabia Saudită, spre Djeddah …

Hobiţa. Casa muzeu Constantin Brâncuşi se află pe una dintre proprietăţile familiei sculptorului, însă nu este adevarata casă în care s-a născut Brâncuşi. Cea care găzduieşte Muzeul Memorial este o locuinţă din lemn care a fost cumpărată de la un sătean şi amplasată, în 1971, pe terenul gol care-i aparţinuse sculptorului. Azi o pornim pe urmele lui Brâncuşi.

* * *

După cum deja ne-am programat, astăzi destinaţia noastră este tot Arabia Saudită, mai precis oraşul Djeddah – al doilea oraş ca mărime din Arabia Saudită, după capitala Riyadh – este un important port la Marea Roşie şi totodată capitala diplomatică a ţării. Cu o istorie ce poate fi urmărită documentar în timp, cu peste 2.000 de ani în urmă, numele său provine de la cuvântul „bunică” (din în limba arabă), iar explicaţia ar fi aceea că aici se găseşte mormântul Evei (considerată „bunica” întregii Omeniri).

* * *

Vă aşteptăm astăzi, 3 decembrie, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.