Top 30 al stațiunilor balneare din România
5 May 2017
ILUSTRATE DIN CUBA: Havana – El Caballero de Paris
6 May 2017

Bilet de îmbarcare spre… Oradea şi apoi către Cuba, pentru a-l cunoaşte pe El Caballero de Paris…

Botezat de călători ca „poarta României spre Occident” Oradea, mai exact Cetatea Oradea a găzduit primul observator astronomic din Europa, motiv pentru care, în Evul Mediu, pe aici trecea meridianul de 0 grade – aşa se fălesc orădenii pe care, începând de azi, îi întrebăm dacă sunt bucuroşi de oaspeţi. Nu de alta… dar tocmai ce am ajuns ! O adevărată rezervaţie de arhitectură – acesta este centrul istoric orădean pe care începem şi noi alene să-l străbatem la pas şi vorbă cale de câteva ediţii bune.

* * *

După ce am vizitat România mea, a ta, a noastră… cu bagajele pregătite trecem graniţa şi mergem mai departe, tocmai în Cuba. Cu ajutorul colegilor noştri de la Radio Taino ce ne-au trimis în redacţie o nouă
„ilustrată cubaneză”, vom descoperi împreună misterul uneia dintre cele mai adânc înrădăcinate legende în memoria locuitorilor Havanei: El Caballero de París (Cavalerul din Paris).

* * *

Vă aşteptăm astăzi 6 mai 2017, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.