Bilet de îmbarcare spre… Defileul Dunării şi Parcul Natural Porţile de Fier… şi apoi către Slovenia, pentru a vizita Piran…
8 July 2017
Bilet de îmbarcare spre… Băile Herculane, iar mai apoi către Danemarca, la Copenhaga…
15 July 2017

Bilet de îmbarcare spre… Orşova şi apoi către Slovenia, la Ljubljana …

Insula Ada- Kaleh se afla în aval de Orşova la o aruncătură de privire cum te uitai la faleza. „Ada – Kaleh – spun scriitorii – era o grădină a răbdării şi a aşteptării, un tărâm exotic, fabulo şi tragic, cândva poarta şi zid între lumi, cândva cetate imperială de hotar pentru care s-au bătut sultanii şi împăraţii. Apoi un creuzet cu ziduri îmbibate paroxistic de istorii şi mituri, un stil, pelerinaj, tărâm acum sub ape…” despre care, iată scriem şi vorbim tocmai pentru că nu se mai vede… Poveştile ei  le aflăm de la 13.15.

* * *

 

Pe la 13,45 ne oprim la graniţă şi lăsând în urmă România mea, a ta, a noastră… ne pregătim paşaportul pentru a ne continua călătoria  de data aceasta în jurul lumii. Cât despre destinaţie, aşa cum v-am promis deja data trecută, rămâne tot Slovenia, mai precis Ljubljana.

* * *

 

Vă aşteptăm astăzi 9 iulie 2017, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.