ARGENTINA: BUENOS AIRES – 1
2 February 2019
ARGENTINA: BUENOS AIRES – 2
3 February 2019

Bilet de îmbarcare spre… Râşnov şi apoi către Argentina la Buenos Aires…

Primele date mai detaliate despre populaţia săsească a Râşnovului sunt cunoscute abia din anul 1510. Atunci aşezarea avea 146 gospodari, 24 văduve, 10 săraci, 9 case goale, 4 oameni în serviciul public, 1 clopotar, 14 ciobani, 8 case cu săraci. De asemenea, sunt atestaţi în fruntea aşezării un preot român şi un cneaz nobil. La anul 1532, cu 187 gospodari, Râşnovul era, după numărul de locuitori, a doua localitate din Ţara Bârsei, după Braşov.

* * *

 Apoi… vă invităm la dans ! Se spune despre tango că este un dans liber care nu are mişcări precise, trebuie doar să asculţi muzica, să o simţi şi să te laşi în voia ei şi a partenerului care te conduce. Este o formă grozavă de flirt şi are rolul de a degaja presiunile vieţii de cuplu îndelungate… „Tangoul exprimă direct – era de părere Jorge Luis Borges – ceea ce poeţii au căutat adesea, să exprime în cuvinte: convingerea că lupta poate fi o sărbătoare.” Furaţi de magia lui, vom continua şi astăzi a ne plimba prin Buenos Aires, servind o cafea şi vizitându-i obiectivele turistice şi istorice.

* * *

Vă aşteptăm astăzi, 3 februarie 2019, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.