Storymania – Stațiuni balneoclimaterice din România
14 September 2017
Bilet de îmbarcare spre… Ţara Lăpuşului şi apoi către Mexic, în Peninsula Yucatan…
17 September 2017

Bilet de îmbarcare spre… Ţara Lăpuşului şi apoi către Mexic, pentru a vizita capitala Ciudad de Mexico…

În centrul satului Rogoz se află două biserici de lemn dintre care una, Biserica „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril”, este considerată o adevărată bijuterie, important obiectiv turistic din punct de vedere istoric, religios şi arhitectural. Biserica a fost construită din lemn de ulm, adus dintr-o pădure a satului din dealul Secătura sau Poiana Popii în anul 1560. Distrusă parţial în anul 1661, refăcută în forma actuală în 1663 biserica constituie unul dintre cele mai interesante şi frumoase edificii ale geniului. O istorie pe scurt a bisericii răsfoim şi noi azi.

 

* * *

 

Deşert, munţi, artă, arheologie şi plaje mirifice. Aşa am putea caracteriza în câteva cuvinte Mexic – ţinutul marilor civilizaţii ale indienilor olmeci, mayaşi, tolteci şi azteci, locul unde vom ajunge astăzi, în timpul alocat călătoriei noastre în jurul lumii, pentru a cunoaşte  Ciudad de Mexico, unul dintre cele mai populate oraşe din lume.

 

* * *

 

Vă aşteptăm astăzi 16 septembrie 2017, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.