AUDIO Muzeul de istorie din Cristian
29 September 2018
ILUSTRATE DIN CUBA
30 September 2018

Bilet de îmbarcare spre… Tulcea, iar apoi către Cuba la Santiago de Cuba…

Muzeul de Artă Tulcea a fost, pe vremuri, Palatul Paşei. Şi când descoperi acest lucru, îţi poţi imagina lumea pestriţă şi plină de viaţă a negustorilor şi marinarilor de toate naţiile de acum un secol şi jumătate, pe când Tulcea era sediu administrativ în Imperiul Otoman.

 

* * *

 

După ce spunem încă una din poveștile Tulcei continuăm cu cea despre Bazilica Sanctuar Naţional al Fecioarei Carităţii din Cobre, patroana Cubei, care este o Basilică Minor a Bisericii Catolice, închinată Sfintei Fecioare Maria, care se află în Santiago de Cuba. Astăzi, la Ilustrate din Cuba, colegii noştri de la Radio Taino, ne-au propus să vorbim despre acest loc, despre istorie şi legenda sa, aşa că vă invităm să ne rămâneţi alături în călătoria noastră, pentru a afla câte ceva despre ceea ce cubanezi numesc Nuestra Señora Caridad del Cobre, a cărei statuie, din 28 august 2014, poate fi văzută şi în Grădinile Vaticanului.

 

* * *

 

Vă aşteptăm astăzi, 30 septembrie 2018, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.