AMSTERDAM – 1
6 October 2018
AMSTERDAM – 2
7 October 2018

Bilet de îmbarcare spre… Tulcea şi apoi către Olanda, la Amsterdam

Ştim oare cu toţii că în ţara noastră trăiesc alături de români încă aproximativ 17 grupuri etnice mai mult sau mai puțin numeroase reprezentând valori culturale unice ? O vizită la Muzeul de  etnografie şi artă populară din Tulcea este ca şi cum ai răsfoi un ghid  multicultural şi intercultural la malul Dunării.

 

* * *

 

 Aşa cum am promis deja data trecută, astăzi călătoria noastră în jurul lumii, o facem tot în Olanda, odinioară o mare putere navală, ce ascunde o bogăţie culturală şi istorică greu de egalat, pe care a ştiut să o păstreze în ciuda progreselor tehnologice ce în timp, au transformat-o într-o ţară modernă. Ne continuăm vizita în oraşul Amsterdam. Punctul de întâlnire este Piaţa Dam (unde se află şi Monumentul Naţional construit în anul 1956, în amintirea tuturor acelora care au murit în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial). Şi dacă tot am amintit de război, trebuie să vă spunem că Amsterdam, pentru atitudinea ce a adoptat-o în cadrul rezistenţei naţionale faţă de invadatori, a primit deviza: eroic, dârz şi milostiv.

 

* * *

 

Vă aşteptăm astăzi, 7 octombrie 2018, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.