Orașul în lume
13 September 2018
ILUSTRATE DIN CUBA
15 September 2018

Bilet de îmbarcare spre…zona Dunării, iar apoi către Cuba pentru a afla istoria Marelui Teatru din Havana „Alicia Alonso”…

Traversând zece ţări  şi patru oraşe-capitală, Dunărea este, în lume,  fluviul cu cel mai pregnant caracter internaţional şi are o importanţă covârşitoare pentru fauna sălbatică a Europei. Va salutăm azi  de la intrarea Dunării în România.

 

* * *

 

Biletul de îmbarcare continuă apoi cu Ilustrate din CubaGran Teatro de La Habana „Alicia Alonso” (o adevărată bijuterie arhitecturală), găzduieşte sediul Baletului Naţional al Cubei, Teatrul Naţional Liric şi Baletul Spaniol, fiind astfel una dintre principalele instituţii culturale ale Havanei. Despre povestea lui vom vorbi astăzi. Paşii ne vor fi conduşi de către colegii noştri de la Radio Taino, în încercarea de a afla câte ceva despre istoria şi devenirea acestui complex cultural.

 

* * *

 

Vă aşteptăm astăzi, 15 septembrie 2018, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.