BSF 2021 – Un aer mai curat – cum combatem poluarea atmosferică
25 September 2021
Dimensiunea științifică a artei – Zbor deasupra unui cuib de cuci, pentru prima dată în filmare VR 360 – Ana Maria Popa : Teatrul clasic nu va putea fi niciodată înlocuit de teatrul VR. ep. 1
27 September 2021

BSF 2021 – Fenomene Climatice Extreme

Sep 25, 2021 06:00 PM

La nivel global se remarcat remarcă o frecvenţă din ce în ce mai mare de apariţie a fenomenelor meteo-climatice extreme. Acestea provoacă dezastre mari, soldate uneori cu victime umane, dar şi mari pagube materiale şi importante modificări aduse în mediul înconjurător. Dar oare le putem preveni? Există soluții pentru a micșora frecvența lor și impactul pagubelor provocate? Corina Negrea discută despre aceste subiecte cu invitații săi, Roxana Bojariu și Bogdan Antonescu, care vor răspunde și la întrebările publicului.

Dr. Roxana Bojariu este climatolog și autoare a numeroase lucrări de specialitate. A participat la NATO Advance Study Institute, domeniile de expertiză vizând: predicția climatică; riscurile climatice, procesele climatice regionale din perspectiva adaptării la schimbarea climei și a planificării dezvoltării durabile în România. În prezent conduce departamentul Climatologie al Administrației Naționale de Meteorologie.

Dr. Bogdan Antonescu este expert în fenomene meteo extreme și cercetător asociat la Universitatea din Manchester. În prezent ocupă funcția de director adjunct al Laboratorului European de Furtuni Severe. – e cam scurtă descrierea și nu știu dacă mai e de actualitate, te rog verifică cu el.

Corina Negrea a absolvit Facultatea de Chimie-Fizică a Universității din București, iar din 1995 este redactor la Radio România Cultural. Cu o experiență de peste două decenii în acest domeniu, a realizat sute de interviuri cu cercetători români și străini. Din 1998, este corespondentul Radio România la Stockholm la decernarea premiilor Nobel.

Dezbaterea va avea loc pe Zoom și va putea fi urmărită în direct pe pagină de FB a festivalului și ulterior pe canalul de Youtube. Veți putea pune întrebări și dacă sunteți în întâlnire și dacă urmăriți pe Facebook.

Participarea este gratuită.