12 profesori excepționali au fost premiați la Gala MERITO pentru inovaţie în educație
15 September 2021
Educație rutieră – “Ne propunem ca peste 10-20 de ani, acești copii pe care îi educăm noi acum să devina adulții responsabili de mâine și să nu mai treacă pe culoarea roșie a semaforului, să nu forțeze culoarea verde atunci când sînt șoferi”
21 September 2021

Calitățile unui director de școală. O opinie

Săptămâna trecută, Ministerul Educației și Cercetării a lansat concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

Pentru eficientizarea și transparentizarea procesului de înscriere, candidații vor utiliza platforma https://concursdirectori.edu.ro, realizată cu sprijinul asociației CivicNet. Până pe data de 26 septembrie, ora 23:59, cei interesați să participe la concurs își pot crea un cont, se pot înscrie și pot încărca (în format digital) actele necesare dosarului, în câteva minute, la orice oră din zilele alocate înscrierilor, accesând https://concursdirectori.edu.ro.  

Deși nu participă la acest concurs, profesoara Lavinia Vișan are o mare experiență în sistemul de învățământ de la noi. Cunoaște cum funcționează sistemul de educație din Europa pentru că a participat la mai multe mobilități școlare și a coordonat proiecte europene. Lavinia Vișan predă la Liceul Teoretic Petru Cercel” din Târgoviște i-a spus Mirelei Nicolae ce calități trebuie să aibă un profesor pentru a ocupa poziția de director.