Mandarina de Răzvan Petrescu – aleasă cea mai bună proză scurtă în cadrul primei ediții a Premiului Iocan
4 June 2018
Loretta Napoleoni la București – „Coreea de Nord. Între fascinație și teroare”
5 June 2018

CONFLUENȚE – Bucuria cărții

Ediția din 4 iunie 2018 a emisiunii CONFLUENȚE se concentrează pe recent încheiatul Târg de Carte „Bookfest”, de unde vă vom oferi interviuri și secvențe audio despre câteva volume.

 

Mai întâi, ne oprim la editura Polirom, care a lansat volumul „Efectul fluturelui” al scriitoarei DOINA JELA. După eveniment, am rugat-o pe scriitoare să ne acorde un interviu, în care, ne-a spus: „Cred că în orice carte trebuie să existe și un surâs în colțul gurii, care să dea de veste că autorul este detașat de lumea în care te trimite pe tine, cititor, și în care și el este plonjat.

 

De câte ori este ocazia, fac, în aceste texte, și comparații cu ce se întâmplă și în alte părți, ceea ce-ți permite să ai, eventual, acces la alt gen de explicații, decât la tradiționalul mitologic Așa e la români!.” Profesorul VINTILĂ MIHĂILESCU a nuanțat metafora aleasă ca titlu pentru volumul său „Etnogeneză și țuică”. Alături de autor, îi veți putea asculta pe Șerban Anghelescu, Mircea Vasilescu, Călin Andrei Mihăilescu.

 

Îți vorbește despre noblețea cerșetorului, despre hoț, despre reașezarea straturilor lumii. Din punctul acesta de vedere, cred că ediția americană a cărţii este, cu adevărat, o ispravă!” a afirmat scriitorul RADU PARASCHIVESCU despre versiunea americană a romanului „Viața și opiniile lui Zacharias Lichter” de Matei Călinescu. Lansarea cărții „The Life and Opinions of Zacharias Lichter” s-a bucurat de prezența E.S. HANS KLEMM, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, a soției regretatului autor, ADRIANA CĂLINESCU, a scriitorului ION VIANU, prieten apropiat al lui Matei Călinescu.

 

Oana Georgiana Enăchescu, Constantin Cristian Bleotu și Eugen Lucan vă doresc AUDIȚIE PLĂCUTĂ și vă invită să parcurgeți volumele prezentate!